Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zomer vol plezier in Het Scheepvaartmuseum

Het belooft een zomer vol plezier te worden bij Het Scheepvaartmuseum. Van 9 juli t/m 4 september is er elke dag iets te doen voor families. Ga plastic vissen, maak je eigen vlag op het Open Plein of ontdek het museum met de kijktocht.

Plastic vissen met Plastic Whale (7+)

Elke dinsdag en zondag kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouders mee met Plastic Whale! Stap vanaf de steiger aan boord van de Plastic Whale sloep, die gemaakt is van gered plastic, om plastic te vissen in het water rondom het museum. Help je ook mee? Kijk voor meer informatie over Plastic Whale Foundation en wat er met jouw verzamelde plastic gebeurt op www.plasticwhalefoundation.com. Elke dinsdag en zondag t/m 28 augustus om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Plastic Whale. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

Droom jij er wel eens van om als een zeemeermin door te golven te duiken? Julian droomt daar ook van, maar vindt het wel heel spannend om dat te zeggen. ‘Julian is een zeemeermin’ is een prentenboek van Jessica Love over trots zijn op wie je bent en de moed om dat uit te dragen. Om 10.30 en om 11.30 uur op dinsdagen, woensdagen en zaterdagen t/m 28 augustus. Op inschrijving op het Open Plein.

Julian is een zeemeermin. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Doe-activiteit (alle leeftijden)

Op schepen kom je veel vlaggen tegen. Kunstenaars Jarrett Erasmus en Raúl Balai verwijzen naar deze vlaggen in hun werk. Met dieren, bloemen en de kleuren rood, geel, groen vertellen ze met hun vlaggen een ander verhaal. Op het Open Plein ga ook jij aan de slag met vlaggen: hoe maak je van een vlag ‘jouw eigen verhaal’? Dagelijks van 9 juli t/m 4 september van 11.00-15.00 uur.

Doe-activiteit. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Famielierondleiding: Op walvisexpeditie! (6+)

Wel eens echte walvissen gezien? Snap je dat mensen vroeger dachten dat het misschien wel monsters waren? Ga samen met je familie en een rondleider in ca. 25 minuten op zoek naar de verhalen achter de walvissen. Voel een echte walvistand of laat het balein tussen je vingers door bewegen. Bekijk ‘kriebeldieren’, luister naar spannende verhalen en leer hoe wij zuinig op onze grote vrienden moeten zijn. T/m 28 augustus. Ma, do, vr, zo: 11.00, 11.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 uur. Di, wo, za: 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 uur.

Op walvisexpeditie. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Ga op reis door het gebouw en volg daarbij de windrichtingen. Overal vind je voorwerpen met verhalen; soms zelfs meerdere verhalen bij één voorwerp. Beantwoord de vragen en los de puzzel op. Waar brengt jouw reis je heen? Oost, west, of toch terug naar huis? Ben je klaar, dan vouw je van de kijktocht een bootje en maak je kans op een mooie prijs! Dagelijks t/m 4 september.

Kijktocht. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Kijk voor de volledige agenda op de website van Het Scheepvaartmuseum.

Bron: Het Scheepvaartmuseum

Publicatiedatum: 18/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.