Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zomer vol kunst in het Frans Hals Museum

Kom kunst beleven in het Frans Hals Museum bij de lezing van Maya Mutlu over het koloniaal verleden in de collectie van het museum. Of luister naar een kort en inspirerend Verhaal op Zaal. En reserveer alvast de schilderworkshop voor je (klein)kinderen in de zomervakantie.

Keti Koti: Lezing koloniaal verleden

Wist je dat de geschiedenis van Haarlem verweven is met het slavernijverleden, in oost en west, ontstaan in de 17e eeuw?

Tijdens Keti Koti wordt jaarlijks op 1 juli de afschaffing van de slavernij gevierd en herdacht. In het kader van Keti Koti en Koloniaal Haarlem geeft kunsthistoricus Maya Mutlu op 3 juli een lezing over het koloniaal verleden in de collectie van het museum. Bezoek daarna de zalen van het museum, bekijk de kunst en ervaar de hedendaagse perspectieven daarop.

De lezing is op 3 juli om 14:00 in Studio H in locatie Hof van het Frans Hals Museum, deelname is gratis. Reserveer via deze link.

Lezing koloniaal verleden. Foto: Frans Hals Museum.

Verhaal op zaal: ontdek korte kunstverhalen

Elke zaterdag en zondag kun je tussen 13:00 en 16:00 uur luisteren naar een kort en inspirerend verhaal in een van de museumzalen van locatie Hof.

In een kwartier ontdek je meer over een of meerdere kunstwerken of kunstenaars of daagt de rondleider je uit om aan de hand van een centraal thema anders naar de kunst te kijken en zo meer te zien.

Aanmelden is niet nodig, de verhalen zijn gratis te volgen bij je bezoek aan locatie Hof. Dit weekend wordt in het Verhaal op Zaal in de schutterszaal aandacht besteed aan Keti Koti. Klik hier voor meer informatie.

Verhaal op zaal. Foto: Frans Hals Museum.

Haarlemse helden, andere meesters: stoer & kwetsbaar

In Haarlemse Helden. Andere Meesters worden aan de hand van actuele thema’s onze topstukken uit de zestiende en zeventiende eeuw gecombineerd met werk van kunstenaars uit de eeuwen erna en onze tijd.

Met spannende combinaties zoals Frans Hals x Patricia Kaersenhout en Willem Claeszoon Heda x Jan van Imschoot. Bij Hendrick Goltzius x Dana Lixenberg staat het mannelijk lichaam centraal. Goltzius schilderde zowel ideale als levensechte lichamen. Uit de foto’s van Lixenberg spreekt vooral kwetsbaarheid, hoe sterk de geportretteerden ook zijn. Reserveer je ticket via deze link.

Haarlemse helden. Foto: Frans Hals Museum.

Schilderworkshop voor kinderen

Kruip deze zomervakantie in de huid van de beroemde schilder Frans Hals tijdens de schilderworkshop. In deze workshop leer je van een ervaren museumdocent meer over de manier waarop Frans Hals schilderde: met zijn ‘losse toets’. Stap achter de schildersezel, pak een penseel en maak zelf een portret in zijn stijl.

Je kunt meedoen met deze workshop op 19, 23, en 24 juli en op 24, 27 en 28 augustus. Reserveer snel via deze link.

Schilderworkshop voor kinderen. Foto: Frans Hals Museum.

Anna Bella Geiger: Braziliaans kunstpionier

Heb jij de tentoonstelling Anna Bella Geiger. Braziliaans Kunstpionier in locatie Hal al gezien? Deze eerste solotentoonstelling van Anna Bella Geiger in Nederland ontving reacties als: “Originele, pionierende kunstenaar”(Volkskrant), “Kijk bij Geiger voorbij de buitenkant”(Parool) en “Ze was haar tijd ver vooruit”(NRC).

Anna Bella Geiger is een van de belangrijkste hedendaagse Braziliaanse kunstenaars. Haar leven en werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de tentoonstelling ontdek je aan de hand van vier thema’s hoe zij het lichaam, haar relatie met kunst, haar thuisland Brazilië en de wereld als geheel ziet. Reserveer je ticket via deze link.

Anna Bella Geiger. Foto: Frans Hals Museum.

Kijk voor meer informatie over alle zomeractiviteiten op de website van het Frans Hals Museum.

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 03/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.