Zomer in de Hortus

De Hortus Botanicus in Amsterdam viert de zomer met Hortus Zomeravonden: vanaf 21 juni is de tuin iedere donderdag en zondag open tot 21:00 uur. De bloeiende en verkoelende tuin is een schitterend decor voor het zomerprogramma vol muziek, ontspanning en leerzame, maar vooral leuke activiteiten.

Book 3 min

Het seizoensthema in de Hortus is ‘Planten op reis’. Ook al lijken planten stil te staan, in de miljoenen jaren van hun bestaan zijn ook planten verhuisd over de aardbol. Soms heel langzaam, soms opvallend snel. We kijken naar klimaatverandering, de invloed daarvan op ecosystemen en de verspreiding van planten. De hele zomer door zijn er verschillende rondleidingen, workshops, lezingen en cursussen. Op het terras van de Oranjerie is het heerlijk vertoeven met een borrel of een hapje eten. Het vakantiegevoel vind je zo heel dichtbij.

Het Hortusterras. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam.

Programma

Klassiek in de Kas
Er klinkt weer muziek in de tuin: voor het vierde jaar op rij is Klassiek in de Kas weer terug! Deze zomer organiseert de Hortus wederom een reeks concerten in de Palmenkas. Het publiek kan tussen eeuwenoude palmen genieten van bijzondere luistersessies. Er zijn acht optredens van jonge, talentvolle artiesten die door middel van vernieuwende bewerkingen en improvisaties hun eigen visie op klassieke muziek geven. Met optredens van o.a. Avi Kishna (sarod), Matteo Myderwyk (piano) en James Oesi (contrabas).

Janice Wong speelt in de Hortus. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam.

Yoga in de Palmenkas
Ontsnap even aan de dagelijkse drukte, haal diep adem en ervaar de herstellende werking van de natuur: De Hortus organiseert deze zomer yoga in de Palmenkas. Tussen een eeuwenoude plantencollectie geeft yogadocente Anna Wisniewska van Movements Yoga elke donderdagavond yogales (van juni tot sept). En prepare to sweat, want de temperaturen in de kas kunnen flink oplopen. Een soort natural hot yoga, dus!

De Palmenkas is met haar unieke collectie aan palmen en cycadeeën en schitterende architectuur één van de kroonjuwelen van de Hortus. Wat is nu een betere plek om even te ontsnappen aan de gejaagdheid van het bestaan?

Yoga in de Palmenkas. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam.

Hortus Talks
Bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe Hortus Talk reeks. We duiken deze zomer in de wereld van plantenmigratie.  Te gast zijn onder andere Marieke Schatteleijn van Staatsbosbeheer, bekend van het televisieprogramma Binnenstebuiten, en Menno Schilthuizen, Naturalis-onderzoeker en expeditieleider bij Taxon Expeditions.

De Hortus Talks zijn live podcastopnames met publiek vanuit de kas van de Hortus. Host Gisbert van Baalen (o.a. van Vogelspotcast) gaat in gesprek met ondernemers, biologen, wetenschappers, filosofen en schrijvers die zich bezighouden met de natuur. Luister hier onze vorige Lentereeks terug, over het thema ‘Eetbare Natuur’.

Flaneren in de tuin. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam.

Data juni – juli

18 juni: Natural tie-dye workshop: kom je eigen sokken verven met natuurlijke kleurstoffen
23 juni – 15 sep: elke donderdag Yoga in de Palmenkas
25 – 26 juni: Themarondleiding stoepplantjes – natuur in eigen stad
21 juni – 21 sep: Zomeravonden in de Hortus
3 juli: Klassiek in de Kas – Lidy Blijdorp en Julia Philippens (cello en viool)
10 juli: Klassiek in de Kas – Doriene Marselje (harp)
17 juli: Klassiek in de Kas – Avi Kishna (sarod)
21 juli – Hortus Talk #1: Wat is plantenmigratie?
Met Marnel Scherrenberg (collectiebeheerder Botanie bij Naturalis)

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website van de Hortus.

Victoria waterlelies. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam.

Bron: Hortus Botanicus Amsterdam

Publicatiedatum: 21/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN