Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

ZieZoZomerfestival bij Museum Het Schip

Vier de zomer in Amsterdam tijdens het ZieZoZomerfestival! Van 15 juni tot en met 31 augustus kun je in je eigen buurt terecht voor de meest uiteenlopende zomerse activiteiten. In samenwerking met de gemeente Amsterdam en verschillende initiatieven uit de Spaarndammerbuurt heeft Museum Het Schip een feestelijk programma samengesteld voor jong en oud.

Ga bijvoorbeeld aan de slag in het Ambachtenlokaal, waar je je eigen Amsterdamse School-tegels bakt en verschillende druktechnieken ontdekt. Of stap naar buiten en ontrafel de geheimen achter de gevels van je eigen buurt tijdens één van de wandel-, fiets-, bus- of boottochten – niet alleen in de Spaarndammerbuurt, maar ook daarbuiten. Zo kun je een uitstapje maken naar Museum De Dageraad, van waaruit je de hoogtepunten op het gebied van architectuur, kunst en volkshuisvesting in Amsterdam Zuid bekijkt en meer leert over het Plan Zuid van Berlage. Maar gewoon even lekker tekenen of luisteren naar verhalen kan natuurlijk ook.

Daarnaast krijg je al kleiend, wandelend, metselend, fietsend en luisterend een voorproefje van de nieuwe tentoonstelling van Museum Het Schip, die geheel in het teken staat van Indonesië en de Amsterdamse School. Wat hadden de architecten van de Amsterdamse School met de Indonesische cultuur en ambachten, hoe lieten zij zich erdoor inspireren en welke elementen daarvan zien wij vandaag de dag nog steeds voorbij komen?

Kortom: neem je oma, oppaskind, buurvrouw of beste vriend mee naar Het Schip of De Dageraad tijdens het ZieZoZomerfestival!

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten en meld je aan.

Bron: Museum Het Schip

Publicatiedatum: 09/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.