Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Winterfeest bij Museum Het Schip

Vier het Winterfeest bij Museum Het Schip! Van 1 december tot en met 28 februari organiseert het museum volop activiteiten om de donkere dagen te verlichten.

Zo staat het ambachtenlokaal in het teken van echte Amsterdamse School-technieken. Tijdens verschillende workshops bestuderen we de oude ambachten waarmee de architecten en kunstenaars van de Amsterdamse School hun werk vormgaven, om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Maak een mooie lino-afdruk, een spetterende mozaïek of versier een kledingstuk met batik. Voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Batikken is een hele oude manier om stoffen te versieren met patronen en kleuren door er op te tekenen met was. De kunstenaars van de Amsterdamse School kwamen in contact met batik uit Indonesië en lieten zich hierdoor inspireren. Ze versierden hier niet alleen stof, maar ook het hout van klokken, doosjes en meubels. Beeld: Museum Het Schip

Liever wat meer lichaamsbeweging? Wandel dan mee door de buurt met een van de gidsen en luister naar de verhalen achter de fantasievolle gevels van Het Schip. Leer over de geschiedenis van de volkshuisvesting, stadsuitbreiding en de idealen die de architecten aan hun gebouwen meegaven. Hoe herken je Amsterdamse School-architectuur nu eigenlijk en welke architecten gaven de stad vorm?
We wandelen niet alleen rondom Het Schip, maar ook in andere delen van de wijk en de stad.

Beeld: Museum Het Schip

Naast deze workshops en wandelingen worden nog veel andere activiteiten georganiseerd. Bekijk hier het hele programma. Let op, dit wordt de komende tijd aangevuld.

Uiteraard is het programma aangepast op de geldende coronamaatregelen en zorgt het museum ervoor dat uw bezoek veilig verloopt. Reserveren is daarom verplicht. Tickets vindt u onderaan iedere activiteit of op de ticketpagina.

Bron: Museum Het Schip

Publicatiedatum: 08/12/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.