Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Waterliniepad genomineerd voor Wandelroute van het Jaar

Het Waterliniepad stond al in de longlist van zes routes. Later heeft de jury van de Wandelroute van het Jaar 2020 verkiezing drie routes geselecteerd voor de shortlist. Het LAW Waterliniepad is één van de drie overgebleven genomineerden.

Op zaterdag 15 februari wordt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent de winnaar bekend gemaakt van de Beste Wandelroute van de Benelux.

Dit zijn de twee andere kanshebbers voor Wandelroute van het Jaar 2020:

Gilbert van Schoonbekepad: Een 244 kilometer lang pad dat Antwerpen met Veenendaal verbindt.
Streek-Grote Route pad Waas- en Reynaertland: Deze 175 kilometer lange streek-GR loopt van de stad Lokeren via Beveren naar de stad Hulst in Zeeland

Het Waterliniepad loopt 350 km van Volendam naar Dordrecht.

Waterliniepad

Het nieuwe Waterliniepad is een Lange Afstand Wandelpad (LAW) langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze wandeling is doordrenkt van historie en brengt je door een gebied dat is genomineerd als UNESCO werelderfgoed. Hoewel je hier altijd dicht bij de Randstad bent, loop je continu door prachtige natuur. Het nieuwe pad voegt twee bestaande paden, het ‘oude’ Waterliniepad en het streekpad Stelling van Amsterdam, samen tot één aantrekkelijke route. Deze route zorgt voor 350 kilometer wandelplezier langs talloze forten, fraaie vestingstadjes en nieuwe natuurgebieden.

Wandelen bij het Fort aan de Sint-Aagtendijk. Foto: Stelling van Amsterdam.

Blog van een wandelaar

Wil je ervaringen lezen van het Waterliniepad? Blogster Esther Verwimp loopt regelmatig etappes van het Waterliniepad en komt daarmee langs de gehele Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, van Edam tot Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch. Lees alles over haar etappes in haar blog Esther Onderweg.

Tekst: Stelling van Amsterdam

Publicatiedatum: 12/02/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.