Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Wandelen door het Oude Dorp van Huizen

Er zijn weer voldoende redenen om naar het Huizer Museum te komen. Aanstaande zaterdag is de eerste maandelijkse historische wandeling van 2023 een feit. Tijdens de wandeling zal de wandelaar versteld staan van zoveel bijzonderheden waar u waarschijnlijk met de auto of fiets regelmatig langs bent gekomen zonder dat het u ooit is opgevallen. Via een wirwar aan steegjes en idyllische straatjes wordt u door het oude dorp geleid.

Het vertrekpunt is bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 in Huizen om 14.00 uur. Kosten € 7,00 per persoon. De wandeling staat onder leiding van een gids. De wintermaanden zijn uitermate geschikt voor een wandeling.

Een greep uit de bezienswaardigheden: een trapgevel boerderij, de klokgevel, de oudste boerderijen van Huizen, authentieke visserswoningen, een voormalige bakkerij uit 1830, een plaggendijk, een oorspronkelijke boerderijtuin en nog veel meer. De gids weet leuke en minder leuke dorpsverhalen te vertellen en wijst u op mooie details.

Uiteraard is het ook mogelijk een bezoek te brengen aan de tentoonstellingen in het museum  zelf. Op dit moment zijn te zien de tentoonstelling ‘Hollandse Nieuwe’ met prachtige foto’s van buitenlandse vrouwen in hun eigen traditionele klederdracht gecombineerd met een klederdracht muts uit Nederland. Daarnaast is nog een leerzame tentoonstelling ‘Leer van Vis’, waarbij de huid van de vis centraal staat.

Wandelingen worden iedere tweede zaterdag van de maand georganiseerd. De volgende wandeling is op 11 februari a.s. Iets te vieren? Rondleidingen in het museum of een maatwerk wandeling door het Oude Dorp zijn op aanvraag mogelijk. Op zoek naar een origineel cadeautje, neem eens een kijkje in de museumwinkel.

Bron: Huizer Museum

Publicatiedatum: 10/01/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.