Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Voorjaarsvakantie in het Frans Hals Museum

In de voorjaarsvakantie is er in het Frans Hals Museum weer veel te doen voor kinderen. Doe mee aan de interactieve kindertour of maak zelf een portret tijdens de schilderworkshop. De speurtocht is helemaal vernieuwd en staat vol nieuwe doe- kijk- en zoekopdrachten. En op 1 maart kun je luisteren naar een gedeelte uit het spannende boek De Meestervervalser.

In de schoolvakanties kun je meedoen met de kindertour of de schilderworkshop in het Frans Hals Museum. Ontdek tijdens de kindertour verhalen en doe mee met leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen en naar elkaar. Of leer schilderen met de ‘losse toets’ van de beroemde schilder Fans Hals bij de schilderworkshop.

Pak een speurtocht voordat je naar binnen loopt en ontdek de topstukken in het Frans Hals Museum. Het boekje staat vol leuke zoek-, kijk- en doe-opdrachten. En teken een kleurrijk portret van jezelf of iemand anders middenin het museum.

Voorjaarsvakantie in het Frans Hals Museum. Foto: Frans Hals Museum.

Gluur naar binnen bij het 18e-eeuwse poppenhuis met wel duizend kleine voorwerpjes. Het poppenhuis heeft nu nieuwe verlichting waardoor je nog beter naar binnen kunt gluren. Of verkleed je als schutter en ga op de foto met Frans Hals.

Op woensdagmiddag 1 maart kun je luisteren naar een stukje uit het spannende boek De Meestervervalser! Schrijver Annemarie Jongbloed leest je tussen de schilderijen voor uit haar boek en vertelt erover.

Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het Frans Hals Museum, inclusief speurtocht. Alleen voor de kindertour en de schilderworkshop geldt een toeslag. Bekijk het hele programma en reserveer via deze link.

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 01/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.