Vier de zomer in Hoorn!

Ontdek Hoorn: écht mooi! De karakteristieke monumentale binnenstad aan het water heeft de sfeer van toen, maar met het unieke aanbod aan winkels, horeca en cultuur, de beleving van nu.

Book 2 min

Aan het water

Hoorn wordt omarmd door het water van de voormalige Zuiderzee. Watersporters en recreanten vinden hier de perfecte thuishaven. Kom kitesurfen in het nabijgelegen Schellinkhout of zeilen op het Hoornse Hop. Maar gewoon relaxed genieten van het uitzicht op het Markermeer kan natuurlijk ook. Vanaf een zonnig terras, park, supboard of het grootste stadsstrand van Nederland.

Hoorn van boven. Foto: Benno Ellerbroek.

Winkelen en horeca

In de sfeervolle straatjes met monumentale panden ontdek je ook de allerleukste winkeltjes, speciaalzaken en gezellige horecagelegenheden die van een dagje Hoorn een echte beleving maken. Sluit je dag af met een culinair diner bij onze horecatoppers. Langer blijven? Blijf dan een nachtje logeren! Er valt morgen nog zoveel te ontdekken.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. Foto: Benno Ellerbroek.

Kunst en cultuur

Van de Museumstoomtram tot Pop-up Museum Expoost. En van film in Cinema Oostereiland tot theater in Schouwburg Het Park. Hoorn ademt kunst- en cultuur. Het ene moment loop je Pipo de Clown tegen het lijf in het Museum van de 20ste eeuw en vervolgens beland je in een jamsessie. Onze muziekscene brengt eigengereide talenten voort als Tim Knol en S10.

Oranje buiten haven. Foto: Benno Ellerbroek.

Geschiedenis

De Hoornse haven was voor ontdekkingsreizigers in de 15e en 16e eeuw het startpunt om de wereld in kaart te brengen. Na De Slag op de Zuiderzee werd Hoorn een mondiale ontmoetingsplaats. In Hoorn loop en vaar je letterlijk door de eeuwen heen. Neem vooral je camera mee, want Hoorn is super fotogeniek! Even uitrusten? Geniet dan van een lekkere lunch of een café latte.

De Kaasmarkt. Foto: Benno Ellerbroek.

Altijd iets te doen

Hoorn is echt mooi, met de nadruk op echt. Want Hoorn is authentiek. Dat zit niet alleen in de monumentale gebouwen en sfeervolle straatjes, maar ook in de gastvrije mensen. In Hoorn is altijd wel iets te doen: een cultureel evenement, expositie, activiteit op het water of de gezellige markt.

Suppen in de haven. Foto: Benno Ellerbroek.

Praktische informatie

Parkeren en bereikbaarheid
Hoorn is goed bereikbaar met de trein, bus, fiets of zelfs watertaxi. Pak je liever de auto? Kijk dan op www.hoorn.nl/parkeren-bezoekers voor meer informatie over parkeerkosten en locaties. Daarnaast is het mogelijk om met de boot Hoorn te bezoeken. De historische binnenstad beschikt over verschillende havens om je vaartuig aan te leggen. Kijk op www.havenshoorn.nl voor meer informatie.

Koopavond en koopzondagen
Iedere donderdagavond zijn de winkels geopend tot 21.00 uur. De laatste zondag van de maand is superkoopzondag in Hoorn. Dan openen alle winkeliers hun winkel vanaf 12.00 uur en kun je bij onze horecatoppers terecht voor een hapje en drankje.

Bron: Hoorn Echt Mooi

Publicatiedatum: 29/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN