Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Vier de verjaardag van het Vestingmuseum!

Het Vestingmuseum is jarig! Op zondag 2 juli wordt het museum maar liefst 68 jaar. Dat vieren we met een bulderend kanonschot om 14 uur, gevolgd door een toast met alle bezoekers. Iedereen die op 2 juli jarig is, heeft bovendien gratis toegang. Kom ook een glaasje alcoholvrije champagne drinken en vier het feest met ons mee!

Het Vestingmuseum is in 1955 opgericht door Ebbo Dirk van Wijngaarden (1891-1979). Voor de financiering zorgde Van Wijngaarden grotendeels zelf. Het inrichten van het kersverse museum op bastion Turfpoort werd zijn grote hobby. Er kwamen uniformpoppen, wapens, gravures en documenten in de kazematten te staan, die een prachtig beeld gaven van de militaire geschiedenis van Naarden. De poppen kleedde hij samen met zijn vrouw aan, diorama’s vervaardigde hij zelf. Hoewel hij al op leeftijd was, hielp hij zelfs bij het maken van de vitrines en andere hand- en spandiensten. Hierdoor verdiende hij onder de vrijwilligers al snel de liefkozende bijnaam ‘Pa van Wijngaarden’.

Fotograaf: Maarten van Haaff.

Dankzij de inspanningen van Van Wijngaarden kunnen we nu al 68 jaar lang de geschiedenis van Naarden, de vestingbouw en de Hollandse Waterlinies beleven op bastion Turfpoort. Dat is natuurlijk wel een feestje waard! Daarom trakteren we onze bezoekers op zondag 2 juli op een spectaculair kanonschot. Maar een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder een toast. Daarom laten we direct na het kanonschot de glazen klinken. Alle bezoekers krijgen een gratis glas alcoholvrije champagne uitgereikt om mee te toasten. Op nog vele jaren!

En ben je toevallig zelf jarig op 2 juli? Dan krijg je uiteraard gratis toegang tot ons museum. Vergeet je ID-bewijs niet mee te nemen! Zien we je dan?

Het Vestingmuseum is op zondag van 10:30 tot 17:00 uur geopend. Museumkaarthouders en kinderen tot 5 jaar hebben altijd gratis entree. Kijk voor meer informatie over toegang op www.vestingmuseum.nl.

Bron: Nederlands Vestingmuseum

Publicatiedatum: 30/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.