Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Veel vakantieactiviteiten in Museum Haarlem

Niet alleen voor kinderen is er van alles te doen in Museum Haarlem, ook volwassenen leren in het museum Haarlem nog beter kennen. Ga op stap door de stad of kom lekker schilderen in het museum. Er zijn superleuke gratis audiotours voor kinderen en hun ouders bij de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers. Of luister naar de verhalen over het beleg van Haarlem, Kenau en Willem van Oranje.

Stadswandelingen

Oud-onderwijzer, Haarlem kenner en rasverteller Jan Vos van Marken neemt niet alleen volwassenen mee door Haarlem maar gaat ook met kinderen op stap. Jan vertelt prachtige verhalen over de mooie Vijfhoek. Over de reus Cajanus, Haarlemmer olie, de ambachten die er uitgeoefend werden en de grote armoede in de nu zo populaire Vijfhoek. Of ga naar de Grote Markt, de plek waar Haarlem is ontstaan. Waar de ridders hun toernooien hebben gehouden, waar de beul zijn werk heeft gedaan, met het oude jachtslot van de graven van Holland, met de St.- Bavokerk en de Vlees- en Vishal. Luister naar de verhalen over de Tachtigjarige oorlog en over beroemde Haarlemmers als Enschedé, Pieter Teyler en Lieven de Key. Er zijn wandelingen voor volwassen op 15, 16, 22, 23 juli, 19 en 20 augustus. Start is bij Museum Haarlem, kosten voor de wandeling van ca. 1,5 uur is € 7,50.

Op 21 juli en 11 augustus is er een speciale kinderwandeling rond de Grote Markt voor kinderen van  8 – 12 jaar, de wandeling duurt 1 uur, kosten € 5,-.

Een zomer vol activiteiten. Foto: Museum Haarlem.

Schilderworkshops

Op woensdag 3, 10, 17 en 24 augustus zijn er ook vier speciale grootouder/kinderworkshops in Museum Haarlem. Ga samen aan de slag en maak je eigen zelfportret met acrylverf. De workshops starten om 9.30 uur tot 11 uur, kosten € 10 inclusief materiaal en drinken.

Museum Haarlem is geopend dinsdag t/m zaterdag 11 – 17 uur en zondag en maandag 12 – 17 uur. Iedere eerste zondag van de maand gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.museumhaarlem.nl/activiteiten. Aanmelden kan per e-mail: activiteiten@museumhaarlem.nl

Bron: Museum Haarlem

Publicatiedatum: 06/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.