Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Vang corona in beeld

Museum In ’t Houten Huis vertelt over de historie van het Schermereiland, maar wil er ook middenin staan als er geschiedenis wordt geschreven. Met de coronapandemie zitten we middenin een periode die we later als ‘historisch’ zullen betitelen. Om corona in beeld te vangen, nodigt het museum amateurfotografen uit mee te doen aan de fotowedstrijd.

Lege straten, lange rijen wachtenden, anderhalve meter, mondkapjes, gesloten horeca, thuiswerken. Er is nogal wat aan de hand en dat laat zich prachtig vastleggen op de foto.

Wil je ook meedoen met het vastleggen van deze bijzondere periode? Dat kan! Natuurlijk het liefst met beelden uit de omgeving en plaatsen binnen Eilandspolder, Schermer en Starnmeer, maar als er nog sprekender beelden uit andere streken zijn, dan mag dat ook. De genoemde clichés zijn welkom maar ook creatieve verbeelding van de gevolgen van het coronavirus ziet het museum graag in de mailbox.

Met een kleine jury van plaatselijke vakbekwame mensen beoordeelt het museum de inzending. Daaruit volgt een selectie van werk dat ingelijst wordt. Museum In ’t Houten Huis exposeert een selectie in de galerij van het museum, die na de lockdownperiode te zien is. Over de uitslag en de keuze kan niet worden gecorrespondeerd. Wel worden er drie prijzen in het vooruitzicht gesteld, waarbij de criteria door de vakjury wordt opgesteld.

Museum In ’t Houten Huis. Foto: Museum In ’t Houten Huis.

Wat zijn de eisen?

De deadline van inzending is zondag 31 januari 2021. De foto’s ontvangt het museum graag digitaal. Let daarbij wel op de noodzaak van een hoge resolutie: 3 mb is een minimale vereiste, want de foto’s moeten op goede kwaliteit geprint kunnen worden.

Daarbij ontvangt het museum graag naam, leeftijd en omschrijving van de foto. Hiermee geeft u toestemming voor gebruik van de foto voor alle vormen van promotie, media en voor de tentoonstelling. De digitale inzending kan gemaild worden naar museum@houtenhuis.nl

Bron: Museum in ’t Houten Huis
Omslagfoto: tam wai via Unsplash

Publicatiedatum: 27/01/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.