Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Uitnodiging Online Erfgoed Matinee

Oneindig Noord-Holland organiseert samen met MOOI Noord-Holland en Stichting NMF een webinar voor Noord-Hollandse erfgoedverenigingen op woensdagmiddag 2 december van 14.00-16.00 uur. Wij nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen.

Als erfgoedorganisaties van Noord-Holland merken we dat er onder actieve leden van historische en archeologische verenigingen behoefte bestaat aan het uitwisselen van kennis en ervaring op allerlei vlakken. Helaas kunnen we in deze corona-tijd niet bij elkaar komen om de vragen die leven met elkaar te bespreken. Daarom bieden we dit jaar een webinar aan waarin diverse thema’s kort worden behandeld; een soort digitale erfgoed-proeverij. Vervolgens kunt u in een korte aparte sessie nog even doorpraten met een van de sprekers en andere deelnemers.

Dit webinar vindt plaats op woensdagmiddag 2 december van 14.00-16.00 uur en is bedoeld voor alle historische en archeologische verenigingen van Noord-Holland. Het verhalen platform Oneindig Noord-Holland organiseert dit samen met MOOI Noord-Holland en Stichting NMF. Wij nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen.

Programma

Moderator van dit webinar is Dorine van Hoogstraten van MOOI Noord-Holland. Elke presentatie duurt ongeveer 15 minuten. Vragen kunnen tijdens de presentatie via de chat worden gesteld. Na afloop van elke presentatie zal de spreker enkele vragen beantwoorden.

13:50-14:00 Digitale inloop
14.00-14.10 Ontvangst
14.10-14.30 Dorine van Hoogstraten (MOOI Noord-Holland) spreekt over de mogelijke rol van erfgoedverenigingen in de omgevingswet.
14.30-14.50 Margot de Haan (Stichting NMF) geeft een introductie over het hoe en waarom van digitaliseren.
14.50-15:00 Pauze
15:00-15:20 Jaap Verschoor (Regionaal overleg historische verenigingen) geeft advies over hoe je je als erfgoedvereniging zichtbaar, tastbaar en hoorbaar maakt.
15.20-15.30 Inge Molenaar en Judith van Amelsvoort (redactie ONH) vertellen over het verhalen platform Oneindig Noord-Holland.
15.30- 15:55 Doorpraten in kleine groepen

1. Dorine van Hoogstraten (MOOI Noord-Holland) – Over de omgevingswet

2. Margot de Haan (Stichting NMF) – Over digitalisering

3. Jaap Verschoor (Regionaal overleg historische verenigingen) – Over participatie

4. Inge Molenaar en Judith van Amelsvoort (redactie ONH) – Geschiedenis-quiz ONH

15:55 – 16:00 Centrale afronding

Praktisch

Dit webinar is bedoeld voor vrijwilligers van historische en archeologische verenigingen. De zoom-link en -instructie zal de ochtend voor het webinar aan de deelnemers worden rondgestuurd. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar redactie@onh.nl Geef daarbij aan bij welke spreker u nog digitaal wilt aanschuiven na de lezingen. Als u zich niet aanmeldt voor een specifieke groep, wordt u automatisch ingedeeld.

Wij ontmoeten u graag online op 2 december a.s.

Met vriendelijke groet,

Oneindig Noord-Holland, MOOI Noord-Holland en Stichting NMF

        

 

Publicatiedatum: 18/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.