Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Huis van Hilde weer open op 15 januari 2021

Huis van Hilde opent haar deuren weer op 15 januari 2021. De komende twee maanden is het archeologiemuseum gesloten omdat een deel van de vaste tentoonstelling vernieuwd en heringericht wordt.

Huis van Hilde begint 2021 feestelijk. Op 15 januari, de dag dat Huis van Hilde 6 jaar bestaat, vindt de opening plaats van een compleet nieuw ingerichte vleugel van de vaste tentoonstellingszaal. Met deze herinrichting krijgt de periode van de zeventiende eeuw ook een plek in de opstelling. De opstelling toont namelijk de geschiedenis van Noord-Holland op chronologische wijze aan de hand van tal van intrigerende archeologische vondsten en mensfiguren. Met de toevoeging van de zeventiende eeuw in deze opstelling is de geschiedenis rond en krijgt ook het koloniaal verleden door de overzeese scheepvaart aandacht.

Ook krijgt de vaste tentoonstelling een geheel nieuwe introductiefilm voor bezoekers in het hart van de opstelling. Onlangs heeft Huis van Hilde de museumstatus gekregen. Deze mooie bekroning wordt ook op 15 januari gevierd.

Vervolgens opent het museum in februari de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Leven in lagen. De mens in het Noord-Hollandse landschap. Bezoekers kunnen dan verschillende archeologische topvondsten voor het eerst zien.

Foto: Huis van Hilde

Logistieke klus

Om de twee tentoonstellingen en openingen mogelijk te maken, is er de komende weken veel ruimte nodig om te kunnen verbouwen en in te richten. Een logistieke klus die ook nog geheel binnen de huidige coronamaatregelen moet worden geklaard. Dit betekent dat het museum de corona-richtlijnen die gelden voor het ontvangen van bezoekers nu niet kan volgen. Daarom heeft het team van Huis van Hilde besloten geen publiek meer te ontvangen tot de grootse opening op 15 januari 2021.

Bron: Huis van Hilde

Publicatiedatum: 19/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.