Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Start Fortenseizoen 2023

In het weekend van 15 en 16 april 2023 is de Start van het Fortenseizoen & meer verdedigingserfgoed. Deze dagen begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie-erfgoed. Ontdek het prachtige linielandschap of strijk neer op één van de vele fortterrassen. Ga mee met een rondleiding of geniet van één van de vele wandel-, fiets- en vaarroutes.

Fietsexcursie vanaf Fort K’IJK

Geniet fietsend van het voorjaar rondom Fort K’IJK in Uitgeest op zaterdag 15 april. De prachtige natuur rondom het fort staat historisch gezien ook bekend als het OER-IJ gebied. Deze tocht gaat o.a. richting Fort aan den Ham, Fort bij Veldhuis en Fort aan de Sint Aagtendijk. Via de gids kom je alles te weten over de bijzondere Middeleeuwse geschiedenis van het OER-IJ gebied.  Schrijf je hier in voor de fietstocht.

Ga voor Pampus op 15 en 16 april!

Zodra je voet op het Forteiland Pampus in Muiden zet, voel je het al… Hier ligt meer dan 400 jaar geschiedenis. Op Pampus valt van alles te beleven, te zien en te doen. De interactieve routes ‘Het Geheime Wapen van Amsterdam’ en ‘Het verhaal van Pampus’ nemen je mee in de geschiedenis.  Ontdek 400 jaar verhalen op dit forteiland. Kijk hier voor meer informatie.

Open dag Fort Spijkerboor

Tijdens de Open dag op zaterdag 15 april kun je Fort bij Spijkerboor in de Beemster op eigen houtje verkennen of met een gids. Kijk rond in de slaapvertrekken en waslokalen van de soldaten, de legerkeuken met enorme kookketels, de kapel en de gevangenis. Alsof het fort gisteren verlaten werd! In de theetuin kun je voor of na de rondleiding genieten van heerlijke streekproducten. Kijk hier voor meer informatie.

Kennemer Vogeldag

Op zondag 16 april 2023 organiseren vier natuurorganisaties de Kennemer Vogeldag in en om Fort benoorden Spaarndam. De dag staat bol van activiteiten voor jong en oud met (fiets)excursies, kinderspeurtocht, vogelverhalen, lezingen, tentoonstelling, uilenballen pluizen, vogeldemonstraties, vogelobservatiepunt ‘Big Sit’ bij Landje van Gruijters en diverse kramen met informatie over vogelskijken en cultuur. Geniet van vogels in een uniek landschap. Kijk hier voor meer informatie.

CRASH museum – Fort bij Aalsmeer

Op zaterdag 15 april organiseert Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH rondleidingen over het terrein en door het fort. De rondleiding wordt voorafgegaan door een korte lezing over het fort en de Geniedijk in de Haarlemmermeer. Je komt in delen van het fort die normaal niet toegankelijk zijn voor de bezoekers van het museum.  Kijk hier voor meer informatie.

Bronnen: Forten.nl en Stelling van Amsterdam

Publicatiedatum: 14/04/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.