Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

SHIP verwelkomt 100.000ste bezoeker

Het Sluis Haven Informatiepunt SHIP IJmuiden verwelkomde dinsdagmiddag alweer de honderdduizendste bezoeker. De gelukkige bezoeker werd in het zonnetje gezet door Nienke Bagchus, directeur bij Rijkswaterstaat, die hem een exclusief bezoek aan het bouwterrein van de nieuwe zeesluis aanbood.

SHIP is sinds 31 maart 2017 dé plek waar je alles te weten komt over de grootste zeesluis ter wereld, de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden. Het opvallende rode gebouw ligt vlak naast de plek waar de nieuwe zeesluis nu wordt gebouwd. Er is veel vraag naar informatie over de nieuwe zeesluis. Dat blijkt wel uit het feit dat er binnen drie jaar tijd 100.000 bezoekers op het informatiecentrum afkomen. In de expositie wordt dan ook veel aandacht aan dit grote project besteed.

Een ander thema dat in de expositie centraal staat, zijn de ontwikkelingen in het Noordzeekanaalgebied. In SHIP leer je alles over de regionale, nationale en internationale rol van de havens van het Noordzeekanaal én de beroepsmogelijkheden in de techniek. Geen expositie zou tegenwoordig compleet zijn zonder aandacht voor duurzaamheid en innovatie. In het havengebied worden momenteel stappen gezet richting de groene energietransitie, die je in SHIP kunt volgen. En ben je na de expositie toe aan een kopje koffie, dan heeft SHIP ook een restaurant met dakterras, met een fraai uitzicht over het sluizengebied.

Op 10 maart ontving SHIP de 100.000ste bezoeker. Foto: SHIP.

Nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan ook naar SHIP IJmuiden. Er is een vaste toegankelijke tentoonstelling, voor jong en oud. Daarnaast is er een speciale rondleiding voor maar € 5.- per persoon, inclusief consumptie. SHIP is alle dagen in de week van 10:00 tot 17:00 gratis te bezoeken.

SHIP is te vinden aan de noordkant van het sluizencomplex in IJmuiden aan de Noordersluisweg. De route vanaf de zuidkant van het kanaal loopt via de Velsertunnel en vervolgens via de afslag voor Tata Steel richting de sluizen. Ook kan gebruik worden gemaakt van de pont die tevens beschikbaar is voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Kijk voor meer informatie of het boeken van een rondleiding op www.ship-info.nl.

Bron: SHIP en Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: 13/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.