Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Rudi van de Wint: reis naar het oneindige

Vanaf 4 juni 2022 presenteert Stedelijk Museum Alkmaar een overzichtstentoonstelling van de in Den Helder geboren kunstenaar Rudi van de Wint (​1942-2006). Het is de eerste monografische overzichtstentoonstelling van zijn werk en tevens de eerste tentoonstelling die aan de unieke kunstenaar wordt gewijd na zijn plotselinge overlijden in 2006.

Rudi van de Wint

De tentoonstelling in Stedelijk Museum Alkmaar introduceert bezoekers in het werk van Rudi van de Wint en de sleutelwerken daarin. De expositie biedt inzicht in de ontwikkeling van zijn indringende oeuvre en de reikwijdte ervan.

Rudi van de Wint. Foto: website De Nollen.

Landschapskunst en beeldenroute

Van conceptueel werk, tot schilderijen, van sculptuur naar gesamtkunstwerk om vervolgens het magnum opus van Van de Wint voor het publiek te introduceren: De Nollen, het landschap als kunstwerk. Door de museale presentatie te verbinden met beeldenpark De Nollen in Den Helder en diverse grote openbare ruimte projecten in Nederland zal het project in 2022 een volledig overzicht bieden van het oeuvre van deze belangrijke Nederlandse kunstenaar.

Zo bekend als het werk van Rudi van de Wint is, zo onbekend is de kunstenaar achter deze werken. Via de televisie en vele andere media zijn zijn immense schilderijen voor de Tweede Kamer vrijwel dagelijks in iedere huiskamer van Nederland te zien. Foto: website De Nollen.

De tentoonstelling over Rudi de Wint zal van 4 juni t/m 30 oktober 2022 te zien zijn bij het Stedelijk Museum Alkmaar. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het museum.

Bron: Stedelijk Museum Alkmaar

Publicatiedatum: 02/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.