Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Ronde-Tafelgesprek Oer-IJ

Elk jaar belicht het Steunpunt Monumenten & Archeologie één of meerdere provinciale archeologiegebieden. Op 13 januari 2021 is het de beurt aan het Oer-IJ. Deze bijeenkomst zal online plaatsvinden.

Opzet

De thema’s Benutten, Beleven en Beleid worden tijdens het Ronde-Tafelgesprek Oer-IJ belicht. Drie sprekers vertellen over hun actuele projecten in relatie tot archeologisch erfgoed in de Oer-IJ regio. Na de presentaties volgt een paneldiscussie waarbij ook jullie vragen worden besproken. Tijdens deze digitale bijeenkomst staat de volgende vraag centraal:

Hoe zorg je ervoor dat erfgoed, en archeologisch erfgoed in het bijzonder, wordt meegewogen bij de opgaven binnen de regio Oer-IJ?

Archeologisch erfgoed benutten

Archeologisch erfgoed kan van meerwaarde zijn voor zowel gemeenten als ontwikkelaars. Het biedt kansen voor het realiseren van omgevingswaarde bij behoud in én ex situ, voor vormgeving, beleving en publieksparticipatie. Dit Ronde-Tafelgesprek brengt de archeologie van het Oer-IJ in relatie tot actuele thema’s zoals: vervoer, infrastructuur, woningbouw en druk op het landelijk gebied.

Programma

Laat je inspireren door drie sprekers over het Oer-IJ. Volg de presentaties online via de live-stream. Neem deel aan de discussie via de chat. Het programma duurt van 14:00-16:00 en wordt voorgezeten door Heleen van Londen. Kijk voor het volledige programma op de website.

Foto: Reconstructie van een woonstalhuis in het Oer-IJ – Provincie Noord-Holland.

Uitnodiging Oer-IJ digitale bijeenkomst

Dit is een digitale bijeenkomst. Iedereen die zich aanmeldt krijgt de ochtend van de bijeenkomst de link per email toegestuurd. De link zal ook deze ochtend op de website worden gepubliceerd.

Aanmelden kan via deze knop tot 12 januari, deelname is kosteloos.

Bron: Steunpunt Monumenten & Archeologie

Publicatiedatum: 19/12/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.