Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

BinnensteBuiten Podcast: Het geluid van de natuur

Waan je even in de mooiste natuurgebieden als de Marker Wadden en Texel. BinnensteBuiten heeft met een podcast de geluiden van de Nederlandse natuur op een unieke manier weten vast te leggen. Beluister de podcast via podcastplayers als Spotify of op de website van NPO Radio 1.

Het KRO-NCRV lifestyle programma BinnensteBuiten presenteert je een nieuwe innovatieve 3D audio ervaring en neemt je mee naar de mooiste Nederlandse natuurgebieden. Luister de podcast via je koptelefoon of oortjes voor de beste geluidservaring.

Het geluid van Marker Wadden

In het Markermeer, een uurtje varen met de boot vanaf Lelystad, ligt Marker Wadden. Een uniek natuurgebied én vogelparadijs dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Vogelaar en ecoloog Camilla Dreef kent Marker Wadden op haar duimpje en neemt je mee op een bijzondere audioreis. Ze laat je genieten van het geroep, getsjilp en gekrijs van onder andere baardmannen, kokmeeuwen, de karekiet en visdiefjes. De wind, het klotsende water en de vogels zorgen voor een uitzonderlijke ervaring.

Het geluid van Texel

Boswachter Marieke Schatteleijn neemt je mee naar het grootste Waddeneiland van Nederland: Texel. Zij gaat op zoek naar het geluid van het eiland. We horen meeuwen, schapen en lammetjes, ruisende wind door helmgras en opstuivend zand. Nestel je tegen de duinen, sluit je ogen en luister naar de branding van de zee.

Bronnen: Staatsbosbeheer en BinnensteBuiten KRO NCRV

Publicatiedatum: 20/12/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.