Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Roland van den Heuvel exposeert bij Hortus Alkmaar

Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 27 juni exposeert de Bergense kunstenaar Roland van den Heuvel schilderijen in de kas van Hortus Alkmaar. Hij is daarmee de eerste ‘kunstenaar van de maand’ voor dit jaar.

Roland van den Heuvel is een kunstenaar in hart en nieren. Hij volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie. Sinds 1980 schildert hij zijn eigen werkelijkheid die zich voortbeweegt tussen figuratie en abstractie. Opvallend in zijn werk zijn het evenwicht en de steeds terugkerende elementen van steentjes, schelpen en andere natuurvormen.

Roland van den Heuvel, Every time. Via Hortus Alkmaar.

Hortus Alkmaar viert dit jaar het 10-jarig bestaan met een kunstweek van 21 tot en met 29 augustus. Tijdens de kunstweek zijn er exposities van bekende beeldhouwers en schilders plus een aantal concerten. Daarnaast zijn er de hele zomer solo-exposities in de kas. Kunstenaar van der maand juli is Pauline Bakker, september Jan Groenhart en oktober Nic Jonk.

Roland van den Heuvel, On my way here. Via Hortus Alkmaar.

De kunst van Roland van den Heuvel is van 29 mei tot en met 27 juni 2021 te zien in de kas van de Hortus Alkmaar. De Hortus is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 – 17.00 uur en in het weekend van 12.00 – 17.00 uur. Entree bedraagt € 5,00 incl. bezoek van de tuin.

Kijk voor meer informatie op de website van de Hortus Alkmaar.

Bron: Hortus Alkmaar

Publicatiedatum: 29/05/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.