Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Portraits with Pride in het Zandvoorts Museum

Na een onderbreking van twee jaar presenteert het Zandvoorts Museum in de zomermaanden opnieuw een tentoonstelling in het teken van Zandvoort Pride.

Een collectieve expositie die in deze editie van Zandvoort Pride aan de hand van portretten een beeld geeft van een subcultuur. Een subcultuur die decennialang heeft moeten strijden, zichzelf heeft moeten overwinnen, zich heeft moeten bewijzen en die de laatste jaren steeds vaker en meer uitgesproken uit zijn eigen schaduw springt. Een subcultuur die voor velen nog steeds wordt beschouwd als “vreemd”, terwijl die eigenlijk veel dichterbij staat en in de huidige maatschappij veel meer is verweven dan je zou vermoeden.

Portraits with Pride. Foto: Zandvoorts Museum.

Evenals in voorgaande jaren stellen André Donker en René Zuiderveld de tentoonstelling samen. Met Portraits with Pride presenteren de gastconservatoren van het Zandvoorts Museum een groep nationale en internationale kunstenaars, die allemaal een band hebben met wat voor velen nog steeds moeilijk uit te spreken, de “LHBTIQ scene”.

De kunstenaars laten portretten zien, maar hebben bij hun keuze het woord “portret” zeer vrij kunnen/mogen interpreteren. Hetgeen opnieuw een uiterst gevarieerde collectie kunstwerken heeft opgeleverd, die zonder meer verrassend kan worden genoemd.

Portraits with Pride. Foto: Zandvoorts Museum.

Portraits with Pride is te zien in het Zandvoorts Museum te zien van 1 juli tot 14 augustus 2022. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het museum.

In het kader van Zandvoort Pride is er dit jaar tegelijkertijd ook een expositie te zien op de Boulevard de Favauge, waar werk te zien is van striptekenaar en illustrator Floor de Goede, onder de titel “Memories On The Beach”. Verrassende, ontroerende en humoristische herinneringen, die tot de verbeelding spreken.

Portraits with Pride. Foto: Zandvoorts Museum.

Bron: Zandvoorts Museum

Publicatiedatum: 01/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.