Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Podcastserie: De Man met de Rammelaars

De talentvolle maker Lotte van Gaalen maakte deze vierdelige serie voor het Joods Museum. Hij gaat over Heinz Keijser, een Duitser van Joodse afkomst, die een verzameling aanlegde van ruim 900 rammelaars, van allerlei materialen en uit alle windstreken. Het is een tragisch, meeslepend verhaal dat door allerlei tijdperken en landen leidt, en waarin de Tweede Wereldoorlog vanzelfsprekend een grote rol speelt.

Wat beweegt een volwassen man om een verzameling van bijna duizend rammelaars aan te leggen? Als podcastmaker Lotte van Gaalen op zoek gaat naar het antwoord op deze vraag, stuit ze op het wonderlijke levensverhaal van Heinz Keijser: de man met de rammelaars. Een verhaal dat begint in het Duitsland van de jaren ‘20 en eindigt in een naoorlogs Nederland, in een huis dat tot aan het plafond is gevuld met rammelaars.

‘De man met de rammelaars’ is een 4-delige serie over grootse liefde, levensveranderende trauma’s en verzamelwoede. Nieuwe afleveringen verschenen tweewekelijks op maandag, vanaf 6 december 2021. De uitgebrachte afleveringen zijn te beluisteren via PodNL of Spotify.

Deze podcast is uitgebracht door het Joods Museum als onderdeel van de tentoonstelling ‘Rammelaars! Rammelaars! Rammelaars!’ rondom Heinz Keijser en zijn curieuze collectie, die van 17 december 2021 tot 6 juni 2022 in het museum te zien was.

Bron: VPRO Gids en PodNL

Publicatiedatum: 14/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.