Podcast: Jouw Noord-Holland

Hoe weet een vos waar hij de weg moet oversteken? En wie was eigenlijk de eerste Noord-Hollander? In de podcast Jouw Noord-Holland worden jouw vragen over Noord-Holland beantwoord.

Book 1 min

Want kun je van afval leven? En hoe gaan we wonen als we allemaal 100 worden? Zomaar wat vragen waarop het antwoord niet voor de hand liggend is. En daarom gaat podcastmaker Rolien Magendans op pad. Met een ecoloog de duinen in of op bezoek bij jonge duurzame ondernemers. En dat allemaal om het antwoord te vinden op die ene vraag.

Aflevering 6. Wie was de eerste Noord-Hollander?

Wie was de eerste Noord-Hollander? En hoe zag Noord-Holland er eeuwen geleden eigenlijk uit? Rolien zoekt én vindt de antwoorden in Huis van Hilde, het archeologiemuseum en -depot van de provincie Noord-Holland. Ze spreekt er met beleidsadviseur archeologie Rob van Eerden, maakt een reis door de tijd en heeft een ontmoeting met Cees de Steentijdman. Zo ontstaat een levendig beeld van de Noord-Hollander van eeuwen geleden.

Luister alle afleveringen hier.

Stuur jouw vraag in!

Dus wat wil jij nou weten over Noord-Holland? Heb je een vraag over verkeer of milieu? Over windmolens of geschiedenis? Over werk of klimaat? Of over iets heel anders? Stuur hem in en wie weet gaat Rolien de volgende keer op pad om het antwoord op jouw vraag voor jou uit te zoeken! Klik hier om een onderwerp in te sturen.

Bron: Provincie Noord-Holland, Podcast Jouw Noord-Holland

Publicatiedatum: 14/06/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN