Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Podcast: Jouw Geschiedenis Onze Zorg

Op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging, is de eerste aflevering in de Jonge Historici-podcastserie gelanceerd: Jouw Geschiedenis Onze Zorg. In deze eerste aflevering staat, hoe kan het ook anders, de COVID-19 pandemie centraal.

Het beeld van de eerste coronagolf staat velen nog helder bij: klappende mensen op balkons voor de verpleegkundigen, frontlinieberichten die werden uitgezonden en zorgmedewerkers die werden overspoelt met cadeaus. Verpleegkundigen kwamen hiermee plots in het middelpunt van de belangstelling. Ze werden gebombardeerd tot helden, maar deze term werd door velen met enig ongemak ontvangen. Waar kwam deze plotselinge waardering voor de zorg opeens vandaan? En heeft corona de waardering van de zorg voorgoed veranderd? Luister de eerste aflevering vanaf nu op Spotify of Applepodcasts.

In de Jonge Historici-podcastserie Jouw Geschiedenis Onze Zorg gaat Hugo Schalkwijk, de Jonge Historicus van het Jaar 2020, in gesprek met een verpleegkundige uit het veld en duikt, samen met een jonge onderzoeker, in de geschiedenis én de toekomst van de zorg. Het belang van historische kennis over het vak verpleegkunde wordt niet in hoge mate erkend, dat terwijl het de grootste en één van de oudste beroepsgroepen van Nederland is.

Met deze podcast wil Jonge Historici het gesprek starten tussen twee werelden die in het dagelijks leven niet snel in contact zullen komen. Door deze mensen bij elkaar te brengen hopen we aan dat er onderling meer begrip zal ontstaan. Daarnaast zal het voor jonge historici een introductie zijn in een heel belangrijk onderzoeksveld en zal het voor zorgmedewerkers een manier zijn om zich meer te kunnen verdiepen in de geschiedenis van hun eigen beroepsgroep. Het mes snijdt aan twee kanten en dat levert eerlijke gesprekken op in deze podcastserie!

Bron: Jonge Historici Schrijven Geschiedenis

Publicatiedatum: 21/05/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.