Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Op pad met Pasen

Ga tijdens Pasen op pad bij de forten van de Hollandse Waterlinies. Wandel of fiets door het linielandschap en stop bij de forten voor koffie en taart van de take away. Ondanks de verlenging van de lockdown zijn er genoeg leuke activiteiten die je buiten coronaproof kan doen. Geniet van een lekker weekend met de leukste tips van Forten.nl!

Forten en speurtuinen

Heb jij zin om met je gezin even de buitenlucht in te gaan tijdens het paasweekend? Op Forten.nl vind je de leukste ideeën voor een dagje weg in het landschap van de Hollandse Waterlinies! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de speurtuin van het GeoFort in Herwijnen, die tijdens het paasweekend open is om te klimmen en ontdekken. De poorten van het GeoFort zijn geopend van 11:00 tot 17:00. Pannenkoekenrestaurant de WereldPan staat hier klaar voor take away, voor een opgerolde pannenkoek of een puntzak friet.

De speurtuin van het GeoFort bij Herwijnen. Foto: Forten.nl

Take away

Op verschillende forten is de horeca helaas gesloten in verband met de corona maatregelen. Jammer genoeg kun je dus niet naar binnen of op het terras plaatsnemen. Gelukkig bieden veel forten take away met koffie, lunch of wat lekkers. Zo is op zondagen de To Go van Paviljoen Puur geopend op Fort Diemerdam, een unieke historische locatie. Ook op Fort Uitermeer in Weesp kun je heerlijk neerstrijken bij Paviljoen Uit & Meer na een fietstocht of wandeling. Hier kun je op zondagen terecht voor een kopje koffie, thee, chocolademelk of frisdrank met taart of een broodje kroket en frites to go. Bekijk hier meer leuke take away suggesties in het landschap van de Hollandse Waterlinies.

Take away bij Paviljoen Puur op Fort Diemerdam. Foto: Forten.nl

Wellness in de Beemster

Wil je het wat rustiger aandoen tijdens het paasweekend? Fort Resort Beemster is een luxe eco-chic wellness resort in het Unesco monument Fort aan de Nekkerweg, gelegen in Werelderfgoed De Beemster vlakbij Amsterdam. Het fort is omgetoverd tot een unieke Spa & Wellness met bijzondere baden en sauna’s. Een CO-2 neutraal hotel met 16 luxe kamers & suites. Twee restaurants; het Poterne en het wellness restaurant en zalen voor vergaderingen, (bedrijfs)feesten en officiële trouwlocatie. Ontspan en relax bij dit eco-chique resort in het eeuwenoude fort. Overnacht in een luxe kamer met diner en ontbijt en boek een sauna voor privégebruik.

Een kamer van Fort Resort Beemster. Foto: Forten.nl

Bron: Forten.nl

Publicatiedatum: 02/04/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.