Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Op ontdekkingsreis in het Westfries Museum

Ga deze zomer op ontdekkingsreis in het Westfries Museum in Hoorn! Bijvoorbeeld door het Familiespoor te beleven: leuk voor jonge en oudere ontdekkingsreizigers. Weet je wel hoeveel dieren er in het museum te vinden zijn? Met je familie of gezelschap leidt het spoor je door het hele museum en ontdek je huisdieren, knuffeldieren, mythische dieren, maar ook vieze beestjes! En op je tocht door het museum kun je ook een beestachtig leuke museumselfie maken. Stap daarna via de VR Experience de geschiedenis in en bezoek de stad Batavia in 1632 in om je tijdreis spectaculair af te ronden.

Het Westfries Museum is een ontdekkingstocht waard, voor jong en oud. In de meer dan 25 kleine en grote schatkamers liggen de verhalen voor het oprapen: van het harnas van een zeeheld tot een vlucht boven een 17e-eeuwse stad in VR Reality. Volg je het Familiespoor dan ga je op zoek naar de dieren op schilderijen, via een leeuw op een schip, hondjes-memory, een schildpad in je drinkglas en nog heel veel meer! Naar het Rariteitenkabinet bijvoorbeeld, waar ook dieren zijn die misschien wel helemaal niet hebben bestaan, zoals eenhoorns.

Op ontdekkingstocht in het museum. Foto: Westfries Museum.

Of volg de Museum Mysterie-tour

De tocht voert je ook langs het museumselfie-station, waar je met een dier op de arm op de foto kunt. Deel je foto en tag @westfriesmuseum op Instagram of Facebook. Zo maak je kans op een leuke prijs. Het Familiespoor is geschikt voor 6 tot en met 12 jaar en doe je samen. Gratis verkrijgbaar aan de balie van het museum. Doe je liever een audiotour? Volg dan de gratis Museum Mysterie-tour en kom nog meer spannende verborgen verhalen tegen in elke kamer van het museum.

VR Experience. Foto: Westfries Museum.

Jeugd altijd gratis toegang

Het zomerprogramma loopt van 19 juli tot en met 4 september. Jeugd tot en met 18 jaar heeft altijd gratis toegang tot het Westfries Museum. De VR Experience kan bij de balie ingeboekt worden; zowel volwassenen als kinderen betalen hiervoor 2,50 per persoon. Voor meer informatie: www.wfm.nl.

Meyndert Merens. Foto: Westfries Museum.

Bron: Westfries Museum

Publicatiedatum: 27/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.