Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Online quiz: op zoek naar Slimste Erfgoedvrijwilliger

Wie weet hoe je een mooie tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historische vereniging? Wie kent de ins en outs van collectiebeheer? Met een knipoog naar presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem van het tv-programma De Slimste Mens is Erfgoed Gelderland op zoek naar de Slimste Erfgoedvrijwilliger van Nederland.

Werk jij als vrijwilliger bij een museum, kasteel, historische vereniging of monument en wil je jouw kennis van erfgoed bewijzen? Speel dan mee met de landelijke kennisquiz. De digitale voorronde is inmiddels geopend.

Erfgoedvrijwilligers met de beste score in de online quiz worden uitgenodigd voor de grote finale in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem op 30 juni. Daar strijden zij om de titel Slimste Erfgoedvrijwilliger.

Voorronde

 Erfgoed Gelderland roept alle erfgoedvrijwilligers in Nederland op. Weet jij alles over het begeleiden van bezoekers, uitvoeren van re-enactment, of het onderhouden van collecties?

Vanaf maandag 13 maart tot en met 7 mei 2023 kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis etaleren tijdens de digitale voorronde van de landelijke kennisquiz voor erfgoedvrijwilligers. De quiz staat op www.erfgoedvrijwilliger.nl/erfgoedvrijwilliger-quiz. Spelen ervan duurt ongeveer een kwartier.

Erfgoedvrijwilligers. Foto: Jurjen Poeles, via Monumentaal.

Grande Finale

Per provincie wordt de vrijwilliger met de meeste punten in de digitale voorronde uitgenodigd deel te nemen aan de grande finale op 30 juni 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum.

Finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werkzaam zijn. Samen strijden zij tegen vrijwilligers uit andere provincies. De uiteindelijke winnaar mag zichzelf de Slimste Erfgoedvrijwilliger noemen en ontvangt een cheque ter waarde van 2.000 euro voor zijn of haar erfgoedorganisatie om vrij te besteden.

In de spotlight

De erfgoedsector in Nederland draait met hulp van duizenden vrijwilligers, die zich inzetten voor behoud, onderzoek en beleving van erfgoed. Ieder vanuit hun eigen deskundigheid.

Met de landelijke kennisquiz van Erfgoedvrijwilliger wordt die kennis getest. De quiz, mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger.nl.

Bron: Monumentaal

Publicatiedatum: 27/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.