Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Noord-Hollands Archief nieuwe beheerder verhalenplatform Oneindig Noord-Holland

Deze keer een nieuwsbericht met onszelf in één van de hoofdrollen, naast het Noord-Hollands Archief.

De provincie Noord-Holland heeft ingestemd met de overdracht van het verhalenplatform Oneindig Noord-Holland aan het Noord-Hollands Archief. Het Noord-Hollands Archief is hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gaat de website met duizenden verhalen over de provincie verder ontwikkelen.

Op de website van Oneindig Noord-Holland is sinds 2011 een schat aan verhalen en routes verzameld. Oneindig Noord-Holland (ONH) verbindt de verhalen met collecties van vele musea, archieven en culturele instellingen in Noord-Holland. Ook heeft ONH de afgelopen jaren verschillende campagnes en activiteiten ontwikkeld waarbij de cultuurhistorie van Noord-Holland centraal stond.

Zeilschepen op het bevroren Noordhollands kanaal bij Purmerend, 1830. Collectie Provinciale Atlas Noord-Holland.

In 2018 is gezocht naar een partner om een nieuwe impuls te geven aan het digitale verhalenplatform. Die is gevonden in het Noord-Hollands Archief (NHA). Het NHA heeft veel connecties met cultuurhistorische organisaties en andere archieven in Noord-Holland. Daarnaast wil het NHA meer collecties digitaliseren en ook hun digitale publieksfunctie uitbouwen. Deze ambitie stelt hen in staat om ook de verhalensite verder te ontwikkelen.

De inhoud van het digitale verhalenplatform blijft daardoor geborgd en er blijft ruimte om nieuwe verhalen toe te voegen. Ook de naam Oneindig Noord-Holland blijft ongewijzigd.

De provincie Noord-Holland werkt al nauw samen met het archief. Het NHA verzorgt voor de provincie de archieftaken en beheert de collectie van de Provinciale Atlas.

Publicatiedatum: 14/03/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.