Nieuwe website Geheugen van Nederland!

Geheugen van Nederland heeft een nieuwe website! De website ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, ook de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd. Dit is goed nieuws voor zowel de bezoekers als de deelnemende organisaties. Zo kun je makkelijker navigeren en zoeken in verhalen, en er zijn meer mogelijkheden voor storytelling. Bij elk verhaal kunnen bezoekers direct zien welke erfgoedorganisaties eraan hebben meegewerkt. Ook de verhalen van Oneindig Noord-Holland zijn te vinden op het Geheugen van Nederland. Neem gauw een kijkje op 'onze' pagina!

Book 1 min

Een aantal verbeterde functionaliteiten op een rijtje:

1. Verbeterde navigatie en zoekfunctionaliteit

De navigatiestructuur is vereenvoudigd om de website overzichtelijker te maken. Bovendien is er een zoekfunctionaliteit toegevoegd, waardoor Het Geheugen nog meer een schatkist vol verhalen is geworden.

2. Samenwerkende erfgoedorganisaties in één oogopslag te zien

Bij elk verhaal kunnen bezoekers direct zien welke erfgoedorganisaties eraan hebben meegewerkt. Dit draagt bij aan de transparantie en zorgt voor een betere waardering van de bijdragen van de verschillende organisaties. Ook de verhalen van Oneindig Noord-Holland zijn te vinden op het Geheugen van Nederland. Neem gauw een kijkje op ‘onze’ pagina!

3. Eenvoudig delen op social media

Verhalen zijn eenvoudig te delen op Twitter, Facebook en LinkedIn.

4. XL-verhalen aan de hand van een tijdlijnwidget

Om de historische context van verhalen op een dynamische manier weer te geven, biedt de nieuwe website de mogelijkheid om gebruik te maken van een tijdlijn.

5. Verbeterde ondersteuning voor audio- en videomateriaal

Dankzij een video- en audiowidget krijgt AV-erfgoed een prominente plek op de website. Ook is er ruimte om verhalen aan de hand van oral history te presenteren.

Nieuw thema: Gezondheidszorg

Om de livegang van de nieuwe website te vieren, lanceren we vol trots een nieuw thema: Gezondheidszorg. Van verpleegkunde tot tandheelkunde en van geboortezorg tot zorg aan het front; dit thema geeft een veelzijdig beeld van de geschiedenis van medische zorg. Met ook een verhaal van Oneindig Noord-Holland over Holistische heelmeesters.

Stuur je verhalen in!

Wil jij verhalen van jouw organisatie in de spotlight zetten op Geheugen van Nederland? Dat kan! De nieuwe opzet van de site maakt het mogelijk om op elk moment verhalen toe te voegen over elk willekeurig thema. Heb je ideeën of content – voor de website en/of onze socials – neem dan contact op met de redactie via redactie@geheugenvannederland.nl of via het bekende inzendingsformulier.

Bron: Geheugen van Nederland

Publicatiedatum: 07/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN