Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuw boek! Textiel uit Hollandse bodem

'Textiel uit Hollandse bodem' is een boek over archeologisch textiel uit de 17de en 18de eeuw. Een klein stukje textiel kan een heleboel geheimen prijsgeven: waar kwam het textiel vandaan en waar werd het geproduceerd? Welke grondstoffen en verfstoffen zijn gebruikt? Is het geweven, gebreid, geknoopt, geborduurd? En zijn er nog kledingstukken in de resten te herkennen? Een rijk geïllustreerde uitgave waarin ook het maken van reconstructies van vondsten aan bod komt!

Na drie jaar onderzoek en schrijven was het dan zover: op 31 mei 2024 werd Textiel uit Hollandse Bodem. Archeologische vondsten uit de 17de en 18de eeuw gepubliceerd! Lees hier meer over het onderzoek.

Over het boek

Textiel uit Hollandse bodem neemt je mee naar textielschatten die – vaak decennia geleden – zorgvuldig zijn opgegraven en opgeborgen in archeologische depots. Veel van deze vondsten zijn niet eerder gepubliceerd en daardoor grotendeels onbekend gebleven. En onbekend maakt onbemind, terwijl verscheidene steden toch echt een ware rijkdom aan eeuwenoude stoffen en kleding herbergen. Elk stukje textiel, hoe klein ook, kan fantastische verhalen vertellen: over de techniek waarmee het gemaakt is, over de mode, over de herkomst van de grondstof en hoe het in de loop der tijd (her)gebruikt is. Aan de hand van verschillende thema’s ontdek je in dit boek de verborgen verhalen van archeologisch textiel, ingebed in een uitgebreid historisch kader.

Je kunt het boek bestellen via de webwinkel: https://www.beleefhetverleden.nl/product/textiel-uit-hollandse-bodem/.

Bron: Beleef het Verleden

Publicatiedatum: 10/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.