Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuwe audiotour bij Memorial Damslachtoffers

Op de Dam staan twee monumenten ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. Het Nationale Monument én het Memorial Damslachtoffers 7 mei 1945 namenmonument. Luister via de audiotour naar het verhaal achter beide monumenten.

De ondernemersvereniging aan de Dam heeft opdracht gegeven aan het bureau Architour om 15 bouwwerken rondom de Dam middels een audiotour te ontsluiten. Tijdens deze tour worden bewoners en bezoekers meegenomen rondom de Dam met informatie over markante bouwwerken. Men kan hierbij op een individuele manier het gebied verkennen, ondersteund door een digitale plattegrond en enkele actuele en historische foto’s per bouwwerk. Bij iedere stop kunt u circa 3 tot 4 minuten uitleg beluisteren over architectuur, maar ook over de ontstaansgeschiedenis.

Vanaf nu is de tour voor iedereen gratis te downloaden op een mobiele telefoon en kunt u vervolgens het verhaal beluisteren en de foto’s bekijken. U bent van harte uitgenodigd om als een van de eersten deze audiotour te ervaren via deze link.

Via Stichting Memorial voor Damslachtoffers.

Herdenking van Damslachtoffers

Covid-regels maken het ook dit jaar lastig om op gepaste wijze aandacht te besteden aan herdenkingen. Daarom is de Stichting Memorial voor Damslachtoffers zeer verheugd u te kunnen berichten dat er, dankzij een samenwerking tussen Gemeente Amsterdam en het Amsterdams Comité 4&5 mei, gedurende een week bloemen bij het monument zullen staan. Een standaard komt bij de lichtmast, en gelijktijdig met de kransen bij het Nationaal Monument zal alles ‘s nachts veilig worden gesteld. Eigen bloemen mogen erbij gelegd worden, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Meer informatie over de noodlottige beschieting op de Dam is te lezen in het boek ‘Drama op de Dam – 7 mei 1945’, dat uitsluitend via de website van de Stichting Memorial voor Damslachtoffers met korting te bestellen is. Het boek kost dan 20 euro (ipv 24,95), inclusief gratis verzending, en is naar wens te voorzien van een geschreven opdracht.

Bron: Stichting Memorial voor Damslachtoffers

Publicatiedatum: 01/05/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.