Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Monumentaal hofje Broek in Waterland wordt sociale huur

Stadsherstel en Wooncompagnie zijn verheugd over de uitkomst. Er is een oplossing gevonden voor de woningen aan het burgemeester P.Ph. Paulplantsoen in Broek in Waterland, die recht doet aan de wensen van alle betrokkenen.

Voor Wooncompagnie was het duidelijk, de woningen zijn te klein om grootschalig te renoveren. Het plan om de woningen te herbouwen in oude stijl conform de moderne eisen van deze tijd werd niet enthousiast ontvangen door de bewoners. Het hofje werd vervolgens tot gemeentelijk monument benoemd, waardoor sloop en nieuwbouw niet meer mogelijk was.

Het afgelopen jaar kwamen Stadsherstel Amsterdam en Wooncompagnie met elkaar in contact. Stadsherstel Amsterdam bewaart monumenten en beeldbepalende panden door deze te restaureren en een passende bescherming te geven. Stadsherstel werd in 1956 opgericht om Amsterdamse monumenten te redden, maar is inmiddels actief in de regio, 45 kilometer rond de hoofdstad. Samen zijn Stadsherstel en Wooncompagnie, in goed overleg met de gemeente Waterland, tot een oplossing gekomen die het monument en de woningen behoudt en recht doet aan de wens van de bewoners.

Het Burgemeester P. Ph. Paulplantsoen in Broek in Waterland. Foto: Sjors van Dam, via Stadsherstel Amsterdam.

Stadsherstel Amsterdam en Wooncompagnie hebben afgesproken dat de woningen de komende 25 jaar als sociale huurwoningen worden verhuurd. Tevens blijft de huur tenminste gedurende deze periode onder de eerste aftoppingsgrens. De woningen en de huurovereenkomsten worden op 15 juli 2020 overgedragen aan Stadsherstel Amsterdam.

Bron: Stadsherstel Amsterdam

Publicatiedatum: 15/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.