Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum

Vaar op 13 en 14 augustus mee met historische vissersschepen, bewonder scheepsmotoren, ruik de versgerookte vis en huiver bij de stoere muzikale zeemansverhalen.

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Maritiem Weekend plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bewonder de historische schepen en scheepsmotoren, ruik de verse vis en huiver bij de stoere muzikale zeemansverhalen. En natuurlijk geniet je van de shanty’s en zeemansliederen! Verschillende shantykoren uit binnen- en buitenland zingen hun liederen uit alle windstreken.

Tijdens het Maritiem Weekend is er genoeg te bekijken, beluisteren en beleven. Doe mee aan de workshop oceaanmatje vlechten (vanaf 12 jaar), vaar mee op een vissersschip of volg de visserijrondleiding. Kinderen kunnen een knopenbordje vlechten, een klompbootje maken met getaand zeil of luisteren naar het verhaal van Boer Boris en het bootje. Op diverse plekken in het buitenmuseum klinkt muziek van o.a. The Seaband, LocTup Together, Pekel en Onstuimig Schuim.

Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum. Foto: Isabelle Dielen.

Bekijk het totaalprogramma op de plattegrond en reserveer alvast online tickets om zeker te zijn van een toegangsbewijs!

Omslagfoto: Wil van der Velde, via het Zuiderzeemuseum.

Bron: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 02/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.