Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Maritiem festival

In het weekend van 12 augustus gaan de trossen los in het Zuiderzeemuseum. Vaar mee op een van de historische schepen van Stichting Botterbehoud of luister aan wal naar stoere muzikale zeemansverhalen. Liefhebbers van shanty’s en zeeliederen komen volop aan hun trekken en natuurlijk nodigt de geur van versgerookte vis uit tot proeven.

Zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het jaarlijkse Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ook dit jaar wacht alle zee- en visserijliefhebbers weer een fantastisch programma! Kom luisteren naar muzikale zeemansverhalen van Piet Paree en André Visser, en laat je betoveren door de Nautilus one-man-band van Arthur van Poppel. Houd jij van shantymuziek? Gedurende het hele weekend treden diverse shantykoren uit binnen- en buitenland op met hun zeemansmuziek. Je vindt ze op verschillende locaties in het buitenmuseum.

Beeld: Zuiderzeemuseum

Demonstraties, tentoonstelling en workshops

Heb jij altijd al willen weten welke vissen er zwommen in de Zuiderzee? In de viswinkel op Pleintje Kampen wordt daar van alles over verteld! Daarnaast vind je door het hele buitenmuseum heen demonstraties van oude ambachten, zoals visroken, zeilmaken, touwslaan en scheepssmeden. Inspecteer verder draaiende scheepsmotoren en leer zelf scheepsknopen leggen. Ook is er een mooie tentoonstelling van modelvisserijschepen. Bij de stoomwasserij volgen kinderen een workshop ‘knopenbordje maken’ en kunnen ze in het kinderatelier een klompbootje maken*. Maak jij graag zelf muziek? Doe dan vooral mee aan de workshop ‘Jig Doll als percussie-instrument’.

Beeld: Zuiderzeemuseum

Vaar mee met de Vereniging Botterbehoud!

Leden van de Vereniging Botterbehoud zijn het hele weekend in de museumhaven om met bezoekers te varen en vissen. Jij vaart toch ook mee? Wees welkom!

Praktische informatie

Het Maritiem Festival vindt plaats in het buitenmuseum op 12 en 13 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het Maritiem Festival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen. Reserveer alvast online tickets en wees verzekerd van de starttijd van jouw eerste keuze.

*Een klompbootje maken kost € 3,50. 

Bron: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 01/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.