Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Lezingenreeks ‘De makers van Holland’

Tot en met 16 juni is in Huis van Hilde de tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ te zien over hoe onze voorouders tussen 900 en 1300 de basis hebben gelegd voor het ‘Holland’ van nu. Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert het museum een lezingenreeks. Aanstaande donderdag 11 april om 20.00 uur geeft archeoloog Nancy de Jong–Lambregts een lezing over ‘Kastelen van (Noord-)Holland’.

Nancy de Jong is stadsarcheoloog en coördinator erfgoed bij de gemeente Alkmaar. Ze werkt aan een promotieonderzoek over de strategische overwegingen van de kasteelbouwprogramma’s van Rooms-koning Willem II (1227-1256) en diens zoon Floris V (1254-1296) in Noord Holland. Wie waren deze personen en wat waren hun overwegingen kastelen te bouwen? Nancy vertelt je er tijdens de lezing alles over.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 11 april, 20:00 uur (museum open vanaf 19:15 uur)
Lezing:
‘Kastelen van (Noord-)Holland’
Door: Nancy de Jong
Toegang: €7,50 (incl. koffie/thee)
Ook het museum bezoeken? Dan kan dat die avond gratis met een Museumkaart of voor het gereduceerde tarief van €5,00.
Aanmelden: Klik hier om je aan te melden

Serie ‘De Makers van Holland’

Tot en met 16 juni is in Huis van Hilde de tentoonstelling ‘De Makers van Holland’ te zien over hoe onze voorouders tussen 900 en 1300 de basis hebben gelegd voor het ‘Holland’ van nu. Wie waren zij en wat leert de archeologie ons over hen? In een serie van drie lezingen én twee Leeskring-avonden leren we over wat er is teruggevonden uit die periode en wat dat vertelt over de wereld waarin de ‘makers’ leefden.

Programma

Donderdag 11 april | ‘Kastelen van (Noord-)Holland’ door Nancy de Jong–Lambregts. Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 25 april | Hildes leeskring; in gesprek over ‘De Tweede Slaap’ van Robert Harris, onder begeleiding van Anouk Veldman en José Ursem-Kuilboer. Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 16 mei | ‘Boerderijbouw in Noord-Holland tijdens de Grote Ontginningen in de 10e tot 13e eeuw’ door Menno Dijkstra. Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 30 mei | ‘Het jaar 1000 in Kennemerland; een archeologische tournee’ door Jan de Koning. Kijk hier voor meer informatie.

Donderdag 13 juni| Hildes leeskring; in gesprek over ‘Moord ende doodslag’ met auteur Kees Nieuwenhuijsen, onder begeleiding van Anouk Veldman en José Ursem-Kuilboer. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Huis van Hilde

Publicatiedatum: 09/04/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.