Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Lees over het Noord-Hollandse erfgoed in de tweede editie van Ode

In het landelijke themajaar ‘Ode aan het landschap’ gaat het in de nieuwe editie van erfgoedtijdschrift ode – omgevingskwaliteit door erfgoed veel over het karakteristieke Noord-Hollandse landschap. Hoe kun je bijvoorbeeld dat karakter op een goede en duurzame manier bewaren? Lees het in ode – nu digitaal beschikbaar via de website van het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland.

Een ode aan

Het landschap in onze provincie is heel divers, schrijft gedeputeerde Zita Pels in ode. ‘Noord-Holland is een provincie met veel contrasten: dichtbebouwd en dichtbevolkt met een hoge dynamiek maar ook met bijzondere landschappen als heidevelden, duinen, veengronden, polders en dijken.’ Het tijdschrift brengt dit keer onder meer een ode aan die diversiteit. In deze video vertelt de gedeputeerde daar meer over.

Het verhaal van Noord-Holland

Maar erfgoed is breder dan landschap alleen. Met ode wil het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland laten zien hoe breed en fascinerend het erfgoedveld is. Van boerderijen tot dijkstructuren en van raadhuizen tot oude fabrieken: samen vertellen ze het verhaal van Noord-Holland, ook aan toekomstige generaties. Het doel van het tijdschrift is om de kwaliteit van het Noord-Hollandse erfgoed én degenen die er elke dag mee bezig zijn voor het voetlicht te brengen. De artikelen laten zien hoe mensen zich inzetten om erfgoed een duurzame toekomst te geven en hoe dat erfgoed bijdraagt aan een goede omgevingskwaliteit.

Detail van de omslag van de tweede editie van Ode.

Lees het in ode

Ben je benieuwd geworden naar de verhalen over de mensen en de prachtige voorraad Noord-Hollands erfgoed? Je kunt de digitale ode vanaf vandaag lezen via de website van het Steunpunt. Deze editie is de tweede in een reeks over het Noord-Hollandse erfgoed.

Bron: MOOI Noord-Holland

Publicatiedatum: 25/06/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.