Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Laatste kans: Zuiderzeelicht

Nog tot en met 8 januari is Zuiderzeelicht te bezoeken. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het ontroerende verhaal over hoop, liefde en verlies. Kijk wat zich achter de ramen van de huisjes afspeelt en volg de bewoners van Durgerdam op hun zoektocht naar de verdwenen ijsvissers. Een winterse beleving via licht, beeld en geluid voor jong en oud.

Openingstijden en tickets

Zuiderzeelicht is te bezoeken van zondag 18 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023 tussen 17.00 en 22.00 uur. De wandeling duurt ongeveer een uur. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Toen de zee van ijs was

Toen de zee van ijs was is de vierde editie van Zuiderzeelicht en gaat over het waargebeurde verhaal van drie Durgerdammer vissers: Klaas Bording en zijn twee zonen, Klaas en Jacob Bording. In de winter van 1849 gaan zij de bevroren Zuiderzee op om vis te vangen. Tijdens het botkloppen, slaat het onheil toe. Het ijs breekt en de mannen raken los van het vaste land. Veertien dagen lang drijven ze onder barre omstandigheden op een ijsschots rond over het steenkoude water van de Zuiderzee. Ze dobberen langs Marken en Enkhuizen, maar niemand die ze hoort of ziet. Bezoek Zuiderzeelicht en ontdek de afloop van dit ijskoude verhaal in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Eten en drinken

Even opwarmen of iets eten kan onderweg bij één van de horecagelegenheden. Geniet vooraf, tijdens of na afloop van de wandeling van een warme apfelstrudel met koffie of thee, een dampende kop erwtensoep of één van de heerlijke winterse stampotten (ook vegetarisch).

Bron: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 03/01/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.