Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kunst van Jan Groenhart bij Hortus Alkmaar

In de maand september is de Zaanse kunstenaar Jan Groenhart kunstenaar van de maand bij Hortus Alkmaar. Jan exposeert van dinsdag 31 augustus tot en met donderdag 30 september zijn schilderijen in het kascafé van Hortus Alkmaar.

Het bijzondere landschap van de Zaanstreek heeft Jan Groenhart (1952) al op jonge leeftijd gefascineerd en uitgedaagd tot schilderen. Aangetrokken tot het onbekende van de schilderwereld volgde hij de Rietveld Academie. Daar leerde hij betekenis te geven aan kleur en vrij te zijn in vorm en stijl. De bagage die hij meekreeg stelde hem in staat vorm te geven aan zijn gedachten.

Hortus Alkmaar viert dit jaar het tienjarig bestaan met een kunstweek van 21 tot en met 29 augustus. Tijdens deze kunstweek zijn er exposities van bekende beeldhouwers en schilders plus een aantal concerten. Daarnaast zijn er de hele zomer solo-exposities in de kas. Kunstenaar van de maand oktober is Rob de Vries.

Kunst van Jan Groenhart bij Hortus Alkmaar. Foto: Hortus Alkmaar.

De kunst van Jan Groenhart is van 31 augustus tot en met 30 september 2021 te zien bij Hortus Alkmaar. De Hortus is gevestigd aan de Berenkoog 43 in Alkmaar en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Entree: € 5,00 incl. bezoek van de tuin.

Meer informatie is te vinden op de website van Hortus Alkmaar.

Bron: Hortus Alkmaar

Publicatiedatum: 31/08/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.