Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Collectiecentrum Nederland in gebruik

De kunst die de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed beheert, is van Rijswijk naar Amersfoort verhuisd. In het Collectiecentrum Nederland daar zijn de werken nu samen met de verzamelingen van het Rijksmuseum, Paleis Het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum opgeslagen.

Van juni vorig jaar tot juni dit jaar is er hard gewerkt om de vier collecties een mooie plek in het nieuw gebouwde depot te geven. Vanzelfsprekend gebeurde dat met beschermende maatregelen vanwege het coronavirus. Na een jaar intensief samenwerken zijn de depotmedewerkers van de vier rijksinstellingen goed op elkaar ingespeeld.

Het is een bijzonder depot, daar in Amersfoort. Door de vloer niet te isoleren heerst er het hele jaar door een constante, lage temperatuur. Dat is perfect om kunstvoorwerpen goed te behouden.

Het nieuwe Collectiecentrum Nederland is deze zomer in gebruik genomen. Foto: Alexandra van Kleef.

Verder heeft het gebouw alleen installaties voor verwarming en ventilatie waar dat strikt noodzakelijk is, zoals in de restauratieateliers. Ook die zijn nu volledig ingericht. De eerste restauraties van meubels en schilderijen zijn er zelfs al voltooid. De officiƫle opening van het Collectiecentrum Nederland is binnenkort.

Bron: Monumentaal

Publicatiedatum: 01/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.