Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Komt dat (Zuider)zien!

Van 11 december 2020 tot en met 3 januari 2021 opent het Zuiderzeemuseum zijn deuren voor een nieuwe winterbelevenis: Zuiderzien. Struin langs 25 bijzondere locaties en ontdek achter de ramen onalledaagse objecten en hun verrassende verhaal. Lekker ongegeneerd gluren bij de Zuiderzeeburen op een veilige manier en bovenal coronaproof.

Verwonder je over een opperarmbeen van een mammoet en luister naar het verhaal over de tweeduimswanten. Kinderen speuren ondertussen naar Marretje de meeuw en maken kans op leuke prijzen. Komt dat zien én beleven, deze kerstvakantie in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen!

Zuiderzien

Wandel tussen 16.00 en 21.00 uur op eigen gelegenheid door de pittoreske straatjes in het buitenmuseum, bekijk de uitgelichte objecten en luister naar de bijbehorende verhalen. De gromloods wordt een ware beleving! De vissersvrouw neemt je op een bijzondere manier mee in haar werkzaamheden, het grommen oftewel het schoonmaken van de vis. Ontdek daarnaast bij café Hindeloopen hoe na sluitingstijd de dieren op de prachtige aardewerk tegels aan de wand tot leven komen. Ook zijn er tijdens Zuiderzien leuke doe-activiteiten, zowel voor jong als oud.

Openingstijden en tickets

Zuiderzien is te bezoeken van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december en van zaterdag 19 december tot en met zondag 3 januari 2021 tussen 16.00 en 21.00 uur, m.u.v. 24, 25, 31 december en 1 januari. De laatste starttijd is 19:00 uur, zodat je op je gemak door het museum kunt wandelen. Op vrijdag 18 december is er een exclusieve seniorenavond voor bezoekers van 65 jaar en ouder. Om de bezoekersstroom zo optimaal mogelijk te spreiden is het buitenmuseum alleen toegankelijk met een online ticket met persoonlijke starttijd en is de beschikbaarheid beperkt. Reserveren kan via de ticketshop, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas.

Van welke koude herinnering word jij warm?

Voor een nieuwe tentoonstelling over ‘echte’ winters is het Zuiderzeemuseum op zoek naar warme herinneringen aan koude winters. Herinner jij je nog die ene winter, waarin het kruiend ijs lang de oevers van het IJsselmeer omhoog kroop? Of die gure januaridag waarop je de schaatsen onderbond om een tocht te maken op natuurijs?

Op deze pagina lees je alle verhalen die ingezonden zijn voor het project Warme herinneringen aan koude winters. Heb je ook een winterverhaal? Doe mee! Alle verhalen krijgen een speciale plek in de wintertentoonstelling van 2021.

Bron: Zuiderzeemuseum

Publicatiedatum: 10/12/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.