Kom Zaans zomeren!

Marketing Zaanstreek wil bewoners en bezoekers vanuit de regio verleiden tot een bezoek aan de Zaanstreek met ideeën voor dagjes vol vakantiegevoel. Op Zaanszomeren.nl worden suggesties gedaan voor een dagje groen, een dagje cultuur, een dagje actief, een dagje met het gezin en een dagje folklore. De vele activiteiten en bezienswaardigheden in de streek vormen de basis van elk dagje Zaans zomeren.

Book 1 min

De voorgestelde dagjes zijn voorbeelden. Op basis van alle tips op Zaanszomeren.nl en aanbevelingen van inwoners zelf kan iedereen een eigen ideaal dagje zomeren samenstellen. Gevraagd naar zijn ideale Zaanse zomerdag laat festivalorganisator Peter Sikkes bijvoorbeeld weten: “Mijn ideale zaterdag of zondag begint natuurlijk op het Hembrugterrein met een expositie bij Artzaanstad en daarna heerlijk lunchen bij Restaurant Zanini, Restaurant Bois of bij LAB-44. Vervolgens pak ik op het terrein een expositie mee in Het HEM en fiets ik via de Havenstraat lekker Zaandam in op weg naar mini-expo Zaansgroen. Onder het genot van een heerlijk eindemiddagzonnetje dan nog een lekker koud drankje op het terras van Café Fabriek met op loopafstand restaurant Piri Piri of Mr. Momo voor het diner.”

De Zaanferry. Foto: Mike Bink.

Combineer met evenement

Nienke Aussems, projectmanager bij Marketing Zaanstreek, adviseert een dagje Zaanstreek te plannen als er een leuke activiteit of een evenement plaatsvindt: “er staan echt leuke festivals en activiteiten op de agenda. Die pak je dan mooi mee tijdens je dagje Zaanstreek. Zo geef je nog meer beleving aan je bezoek aan onze mooie streek.” Op de campagnepagina worden de leukste events uitgelicht en wordt verwezen naar de complete agenda op Zaans.nl/agenda.

Inspiratie in de Zaanstore

Voor nog meer inspiratie, een handige routekaart, tickets, advies of een herinnering aan je leuke dagje uit kun je bij de VVV Zaanstore op Stadhuisplein 96 in Zaandam terecht. De Zaanstore is alle dagen geopend. Kijk voor de openingstijden en de webshop op Zaanstore.nl.

Bron: Marketing Zaanstreek

Publicatiedatum: 14/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN