Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kom vandaag naar de Museum Gym!

Met de heropening van winkels en andere niet-essentiële diensten geeft het kabinet de samenleving meer ademruimte. Zoals bekend zijn musea niet meegenomen in deze heropening. Daarom start de Museumvereniging de actie Museum Gym. Verschillende musea openen vandaag op ludieke wijze om ruimte te geven aan (mentale) fitheid. Welkom in de Museum Gym! Op museum.nl vind je een overzicht met de beschikbare activiteiten.

Hoewel de museumsector ongelukkig was over de verplichte sluitingen, heeft de sector er steeds alles aan gedaan om in oplossingen te denken. Zo zorgt het coronaprotocol, dat musea de afgelopen twee jaar hebben ingezet, voor een bewezen veilig bezoek waarmee uitbraken worden voorkomen. Ook bezoekers ervaren museumbezoek als veilig, bleek eerder al uit onderzoek.

Er is geen logische reden om musea gesloten te houden, zo stelt de Museumvereniging. Voor en achter de schermen werkt de Museumvereniging aan de lobby om de musea zo snel mogelijk open te laten gaan. Om van zich te laten horen, sluiten vandaag verschillende musea aan bij de actiedag De Museum Gym.

Het is goed nieuws dat er extra steunpakketten toegezegd zijn voor musea voor de periode tot 25 januari. Samen met het ministerie wordt bovendien gewerkt aan een herstelplan voor de lange termijn. Vanzelfsprekend is dit noodzakelijk, maar collecties zijn er voor het publiek: musea, medewerkers en vrijwilligers zijn klaar om de deuren te openen!

Op de website museum.nl vind je een overzicht van de musea die vandaag als Museum Gym opengaan.

Beeld: Stedelijk Museum Alkmaar

Gym in Museum Haarlem

Vandaag kun je tussen 13 tot 16 uur bij Museum Haarlem gymen: fysiek of gym met de hersenen. Gratis gymen tussen de kunst en er is koffie en thee to go.

Directeur Laura van der Wijden geeft je samen met enkele collega’s een unieke belevenis en laat je squaten en planken. Of je gaat voor de hersengym bij Allemaal Haarlemmers. Trek je sportoutfit aan – niet verplicht, wél gewaardeerd – en kom langs!

Beeld: Museum Haarlem

Stedelijk Museum Alkmaar als sportschool

Vandaag opent Stedelijk Museum Alkmaar voor één dag (tussen  13 tot 17 uur ) haar deuren met De Museum Gym.

Het museum is deze dag omgedoopt tot sportschool. Je kunt gratis genieten van een theatrale workout tussen de oude meesters.

Beeld: Stedelijk Museum Alkmaar

Yoga in het Zaans Museum

Het Zaans Museum is voor één dag yogastudio. Onder leiding van een ervaren yogaleraar geniet je tijdens een ontspannende workout van al het moois dat het museum te bieden heeft én van het prachtige uitzicht over de Kalverpolder en de Zaanse Schans.

De lessen zijn om 13.30 en om 14.30 en duren 30 minuten. Bekijk na de les heerlijk ontspannen de kunst in het Zaans Museum en geniet na afloop van je bezoek van een gezond drankje!

Beeld: Zaans Museum

Yoga in het Westfries Museum

Het Westfries Museum transformeert voor 2 uur in De Museum Gym (tussen 13 tot 15 uur) . Midden in de imposante Schutterijzaal kun je 2 yogalessen volgen onder toeziend oog van de schutters op de schilderijen die de veiligheid bewaken.

Het protocol dat de musea de afgelopen twee jaar hanteerden, garandeert een veilig bezoek. Dat is onderzocht en bewezen. Zin om mee te doen met deze laagdrempelige gratis yogales? Meld je aan.

Bron: Museumvereniging

Publicatiedatum: 19/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.