Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kaeskoppenstad zoekt vrijwilligers, dronkenlappen, stadsomroepers en meer!

Vol goede moed gaan we ervoor: Kaeskoppenstad 2021. Want drommels, wat hebben we dit Alkmaarse spektakel gemist. Deze historische beleving verrast ieder jaar weer haar bezoekers met 1.000 geweldige vrijwilligers en figuranten. En jawel, het is zo ver: je kunt je inschrijven om bij te dragen aan dit grootse evenement!

Kun jij na ruim twee jaar niet meer wachten om een weekend lang door de stad te strompelen met een rat in je hand, om bezoekers te overtuigen dat de pest te genezen is of zing je juist graag uit volle borst mee met de troubadours? Kaeskoppenstad is voor haar 13e editie weer op zoek naar dronkenlappen, ronselaars, viswijven, secreten, poortwachters en meer! Je krijgt als figurant workshops van onze professionele regisseur waarin je wordt klaargestoomd voor twee dagen in d’Oude Binnenstad.

De figuranten veranderen Alkmaar op 18 en 19 september in een fantastische historische beleving. Dit doen zij niet alleen, want wat moet een figurant zonder bijpassende kleding, haar en grime? En het gehele evenement moet worden op- en afgebouwd, de rekwisieten moeten naar de juiste rollen en uiteraard mag de catering niet ontbreken. Werk jij graag achter de schermen mee aan dit historische evenement? Geef je op als vrijwilliger!

Anders dan anders: beleef zes thema’s

Dit jaar verdiept Kaeskoppenstad zich verder in de historie door zes thema’s aan te snijden tijdens de wandeling. Het begin van de route staat in het teken van (1) handel en ambacht, waar je kooplui ontmoet die hun waren aan jou proberen te slijten. Bij de Sint Annastraatbrug beland je middenin (2) het feestgedruis, want de burgerij gaat vrolijk zingend en dansend over straat om de overwinningen van de stad te vieren.

De sfeer slaat echter om, in de smalle straatjes passeer je de Leprozenkar en word je door de pestmeester gewaarschuwd voor (3) Kommer & Kwel. Verderop in d’Oude stad verrast (4) het Schildersatelier je met enthousiaste studenten, het Kaesino en natuurlijk de leerlingen van de Latijnse School.

In Weelde & Macht (5) vertellen de Watergeuzen over hun tactiek en overwinningen. Vervolgens betreed je het laatste thema waar de secreten hun nieuwe gatwissers promoten en hun plees schrobben, maar waar je ook van harte welkom bent in de (6) Praktijk van Foreest voor een purgatie of klysma door de chirurgijn.

Kortom, Kaeskoppenstad zoekt dit jaar, meer dan ooit, de verdieping op, zodat de figuranten en de bouwwerken nog beter tot hun recht komen. Geef je op via www.kaeskoppenstad.nl/doe-mee en vorm de kern van het evenement! Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Kaeskoppenstad

Noot van de redactie: Op 16 augustus is bekendgemaakt dat Kaeskoppenstad 2021 geen doorgang kan vinden vanwege de maatregelen rondom corona. Kaeskoppenstad wordt verplaatst naar 4 en 5 juni 2022. Houd voor meer informatie de website in de gaten: www.kaeskoppenstad.nl

Publicatiedatum: 26/07/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.