Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kaeskoppenstad komt terug!

Dat Kaeskoppenstad alweer te lang geleden is merk je aan alles: de straatstenen missen de warmte van het Kaeskoppen-hooi, de figuranten missen hun Kaeskoppen-rollen, de organisatie mist het opzetten van het festival en Alkmaarse inwoners en toeristen missen het historische uiterlijk van de stad. Gelukkig gaat daar bijna een eind aan komen, want op 4 en 5 juni is het weer tijd om de stad om te toveren naar 1573 tijdens Kaeskoppenstad!

Vol enthousiasme stort de organisatie zich op de 13e editie van dit historische festival. Afgelopen jaren is het evenement eens goed onder de loep genomen en daar kwamen verschillende vernieuwingen uit. Met als eerste: themastraten!

Waar er eerst gewerkt werd met losse rollen, verdeeld over de route, gaat de organisatie vanaf dit jaar aan de slag met themastraten! Zo beland je als bezoeker telkens in een nieuwe beleving, en geeft het de figuranten meer uitdaging en aanknopingspunten om zich nog meer in te leven in hun specifieke rol en thema. De themastraten die er komen zijn:
•    Handel & Ambacht
•    Burgerij & Vertier
•    Kommer & Kwel
•    Educatie
•    Weelde & Macht
•    Reinheid & Zorg

Foto: Kaeskoppenstad.

Maak jij Kaeskoppenstad mogelijk als figurant of vrijwilliger?

Het historische festival valt of staat natuurlijk met alle inzet van de figuranten en vrijwilligers. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt om de systemen weer klaar te maken voor een nieuwe editie. Via Facebook, Instagram en natuurlijk de nieuwsbrief kun je op de hoogte blijven over wanneer je je weer kunt inschrijven.

Neem voor nu dus nog even de tijd om je in te lezen in de verschillende figuranten- en vrijwilligersrollen, zodat je er helemaal klaar voor bent als de inschrijvingen straks opengaan. Meer informatie is te vinden via deze link.

Foto: Kaeskoppenstad.

Bron: Kaeskoppenstad

Publicatiedatum: 01/03/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.