Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Interieur Portugese Synagoge gerestaureerd

Na eeuwenlang gebruik van de Portugese Synagoge is het interieur toe aan restauratie. Hiermee is in augustus 2021 begonnen: interieuronderdelen van hout, koper en goudleer zullen de komende jaren worden gerestaureerd.

Middenin het Joods Cultureel Kwartier staat de majestueuze Portugese Synagoge. Het gebouw wordt nog altijd gebruikt als gebedshuis, maar is ook opengesteld voor publiek. Het 17de-eeuwse interieur is nog volledig intact en wordt verlicht met honderden kaarsen. Onder de bijgebouwen bevinden zich schatkamers, waar zich een unieke collectie ceremoniële objecten van zilver, goud, brokaat en zijde bevindt. Zowel het interieur als de ceremoniële objecten zijn uniek en van groot cultuurhistorisch en monumentaal belang.

Na eeuwenlang gebruik is het interieur echter toe aan restauratie. Hiermee is in augustus 2021 begonnen: interieuronderdelen van hout, koper en goudleer zullen de komende jaren worden gerestaureerd. Daarbij worden ook leerling-restaurateurs betrokken. Op deze pagina zullen de komende tijd alle updates rondom de restauratie worden gedeeld.

Werkzaamheden in de Portugese Synagoge. Foto: Joods Cultureel Kwartier.

De restauratie gebeurt in opdracht van Stichting Onroerend Erfgoed Portugees-Israëlietische Gemeente en wordt gecoördineerd en begeleid door het Joods Historisch Museum.

Bron: Joods Cultureel Kwartier

Publicatiedatum: 07/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.