In Levenden Lijve: oog in oog met de geschiedenis

Grote namen uit de geschiedenis worden tot leven gebracht. Derek de Lint reist stad en land af om alles over deze mensen te weten te komen. Aan Mao Lin Liao, 's werelds beste 3D-designer, de uitdaging om alle informatie om te zetten tot een daadwerkelijk persoon. Vanavond wordt op NPO 2 om 22:19 de zesde aflevering uitgezonden, met in de hoofdrol Shakespeare.

Book 2 min

Shakespeare is Engelands grootste schrijver ooit, bekend van ‘Romeo en Juliet’, ‘Macbeth’ en ‘Hamlet’. Hij heeft een grote invloed gehad op de Engelse taal. Maar wie was Shakespeare als mens en hoe zag hij eruit? Kijk je mee?

Uitzending gemist?

Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame en door toedoen van deze dame: Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien? Kijk de eerste aflevering hier terug.

Sint Nicolaas is over de hele wereld beter bekend als Santa Claus. Wij kennen hem in Nederland als Sinterklaas, de goedheiligman uit Spanje. Wij denken heel goed te weten hoe hij eruitziet, maar weten we dat wel? Kijk de tweede aflevering hier terug.

Maria is de meest afgebeelde vrouw op aarde. Ze is de moeder van Jezus en een vrouw die nog steeds miljoenen mensen inspireert. Maar wie was deze vrouw en hoe zag ze eruit? Kijk de derde aflevering hier terug.

Marco Polo, de ontdekkingsreiziger, geboren in Venetiƫ in 1254. Op zijn zeventiende vertrok hij naar het oosten met zijn vader en broer, en bleef 24 jaar weg. Hij verbleef aan het hof van Kublai Khan en kwam terug als een rijk man. Zijn leven staat beschreven in Il Milione, ofwel de Wonderen van de Oriƫnt. Maar wie was Marco Polo en hoe zag hij eruit? Kijk de vierde aflevering hier terug.

Jeanne d’Arc, de heldin van Frankrijk. Als jong meisje speelde zij een belangrijke rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Toch kwam ze op de brandstapel terecht. Wie was deze jonge, Franse heldin en hoe zag ze eruit? Kijk de vijfde aflevering hier terug.

Bron: NPO start – In Levenden Lijve

Publicatiedatum: 18/03/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN