Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Huis van Hilde weer open

Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum opent haar deuren voor publiek vanaf 2 juni. De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid, waarbij musea weer open mogen vanaf juni. Het museum heeft de nodige maatregelen getroffen om bezoekers een veilig bezoek te kunnen garanderen volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers kunnen hun bezoek van te voren te reserveren via de website van Huis van Hilde.

Maatregelen

De provincie Noord-Holland heeft verschillende maatregelen in het gebouw doorgevoerd. Zo staan er meerdere desinfectiepalen waar bezoekers hun handen kunnen desinfecteren. Ook zijn er met pijlen looprichtingen gecreëerd en wordt door middel van stickers de 1,5 meter afstand aangegeven. De baliemedewerkers zitten achter een plexiglasscherm en bezoekers krijgen een chirurgische vingerhandschoen om de touchscreens in de tentoonstelling mee te kunnen bedienen. Uiteraard geldt ten alle tijden dat bezoekers die klachten hebben, afgeraden worden naar het museum te komen.

Drie dagen per week open

Huis van Hilde opent haar deuren weer op dinsdag 2 juni. In de maand juni is het museum drie dagen per week te bezoeken; op dinsdag, donderdag en zondag. Openingstijden op deze dagen zijn van 11 – 17 uur.

Vanaf juni gaat overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot en de kantoren blijven nog steeds gesloten en medewerkers werken zoveel mogelijk nog vanuit thuis. Vanaf juli wordt er gekeken of het museum wellicht meer dagen per week weer open kan.

Huis van Hilde is voorbereid op de opening. Foto: Huis van Hilde / G. Spanjaard.

Vooraf reserveren met tijdsloten

Bezoekers worden aanbevolen hun bezoek van te voren te reserveren via de website van Huis van Hilde. Er zijn per dag vier tijdsloten ingesteld waarin per tijdslot maximaal 15 bezoekers het museum kunnen bezoeken. De volgende tijden zijn te boeken: 11.00 – 12.30 uur, 12.30 – 14.00 uur, 14.00 – 15.30 uur en 15.30 – 17.00 uur. Bij een reservering bestaat ook de mogelijkheid om een gratis rondleiding te boeken. Tickets zijn vanaf vandaag, 25 mei, te reserveren via de website. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan.

Ook schoolbezoek is weer mogelijk in Huis van Hilde vanaf 2 juni. Scholen zijn welkom tussen 9 en 11 uur op dinsdagen en donderdagen.

Bron: Huis van Hilde

Publicatiedatum: 26/05/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.