Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek: Lentefair en Voorjaarsbijeenkomst

Zondag 21 mei wordt weer de Lentefair in Heemstede georganiseerd. Dit jaar zullen de Binnenweg en de Raadhuisstraat worden gevuld met circa 220 kramen, die ingevuld zullen worden door ondernemers en deelnemers van buitenaf. Ook de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek heeft een kraam (voor boekhandel Blokker), dus kom gezellig langs om kennis te maken!

Al meer dan 25 jaar is de Voorjaarsmarkt op de Binnenweg & Raadhuisstraat een begrip in Heemstede en omgeving. Deze markt, sinds afgelopen jaar Lentefair genaamd, staat bekend om haar ‘hoogwaardige’ producten en vele trouwe kraamhouders en bezoekers.

Ook de HVHB heeft een kraam (voor boekhandel Blokker), dus kom gezellig langs om kennis te maken; voor een eventueel nog ontbrekend boek in uw collectie; om lid te worden en, nog mooier: u kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger. De HVHB-vrijwilligers staan u graag te woord.

Voorjaarsbijeenkomst

Ook nodigt de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek u graag uit voor de voorjaarsbijeenkomst van de vereniging op donderdag 8 juni 2023. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Hartekamp (Herenweg 5, Heemstede) en begint om 20.00 uur.

U bent welkom vanaf 19.30 uur voor koffie en thee in de aula van de Orangerie. Neem vanaf Heemstede de eerste ingang van De Hartekamp. Het parkeerterrein is direct rechts en de Orangerie ligt daar vlak achter (Eekhoornlaan 1).

Kijk voor het uitgebreide programma op de website.

Veteranendag 17 juni 2023

Dit jaar wordt op zaterdagmiddag 17 juni in Heemstede Veteranendag gevierd. Er wordt verzameld om 12:30 uur bij de Algemene Begraafplaats, Herfstlaan 3 te Heemstede, waar een herdenkingsceremonie wordt gehouden. Het programma is dit jaar grotendeels gelijk aan dat van voorgaande jaren.

Programma zaterdag 17 juni 2023 (onder voorbehoud)
13.00 uur: Ontvangst raadhuis, Raadhuisplein 1
13.15 uur: Welkomstwoord burgemeester Astrid Nienhuis
Aansluitend: Informeel samenzijn, met het traditionele haringhappen en een drankje. Ook kunt u een bezoek brengen aan de markt met oude legermaterialen. Voor de kinderen is er een springkussen en scouting Graaf Bernadotte bakt pannenkoeken. De HVHB is aanwezig met een kraam.
ca. 15.30 uur: Slotwoord
15.40 uur: Start rondrit met oude legervoertuigen. Deze rondrit duurt ongeveer een half uur. De rondrit eindigt weer nabij het raadhuis.

Hang als eerbetoon aan de veteranen uw Nederlandse vlag uit op zaterdag 17 juni!

Foto: Harry Opheikens

Bron: Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek

Publicatiedatum: 20/05/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.