Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Herfstvakantie in Huis van Hilde

In de herfstvakantie ben je aan het goede adres in Huis van Hilde om alles te leren over archeologie. En niet op een saaie manier, maar door tal van leuke activiteiten. Zo is er een speurtocht door het gebouw, kun je archeoloog worden in onze ArcheoHotspot, het laten regenen in onze interactieve zandbak, en meedoen met onze Minecraftworkshop ‘Bouw een bunker’ en de Aardappelstempel-workshop. Of bezoek de Pop-Up Kunstbunker in de Dorpsstraat. En tussendoor kun je heerlijk lunchen in ons museumcafé van De Oude Keuken.

Workshops

De workshops in deze herfstvakantie staan volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog. De reden hiervoor is de tijdelijke tentoonstelling Oorlog in de lucht, weerslag in de grond over de archeologie van WOII die nog tot 3 januari te zien is in Huis van Hilde. Bovendien is Huis van Hilde ook een van de partijen die de Pop-Up Kunstbunker in het dorp van Castricum heeft gerealiseerd. Deze is tot en met 24 oktober te bezichtigen. De volgende workshops worden aangeboden:

Minecraft- workshop ‘Bouw een bunker’
Kinderen bouwen tijdens deze workshop in duo’s op een laptop of iPad een echte bunker van de Atlantikwall. Na afloop kunnen ze elkaar en hun (groot)ouders het bouwwerk laten zien. Het thema van de workshop gaat over de Atlantikwall. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie die ook langs de Nederlandse kust liep. Dikke betonnen muren, schietgaten en loopgraven die gebruikt werden om een aanval van de geallieerden te weren. Tijdens de workshop bouwen de kinderen zo een bunker na.

De workshop is alleen bedoeld voor kinderen die al eens eerder Minecraft gespeeld hebben en is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar. De workshop heeft een maximum van 8 deelnemers per keer, dus geef je snel op! Ipads en laptops zijn aanwezig. Aanmelden verplicht via planning@huisvanhilde.nl o.v.v. Minecraft + datum (13 of 14 okt) + aanvangstijd (11 of 14.30 uur). De workshop is gratis na betaling van de museumentree.

Maak kunst met een aardappel – workshop

Wat heeft een aardappel met kunst te maken? Neem een aardappel mee naar deze activiteit en ontdek het samen met je kinderen! In Huis van Hilde start deze activiteit, waar de kinderen eerst een eigen ontworpen stempel gaan maken van de aardappel. De stempels gaan mee naar het Pop-Up Kunstbunker Project in het centrum van Castricum en dan is het tijd om kunst te maken. Wordt het een Mondriaan, of maak je liever je eigen Rembrandt?

De workshop heeft een maximum van 8 deelnemers per keer, dus geef je snel op! De workshop is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar. Verzamelpunt: Huis van Hilde. Aanmelden verplicht via planning@huisvanhilde.nl o.v.v. Aardappelstempel + datum (15 of 18 okt). De workshop is gratis na betaling van de museumentree.

Open volgens corona-richtlijnen 

Huis van Hilde is in de herfstvakantie open op: zondag 11 oktober, dinsdag 13 oktober, woensdag 14 oktober, donderdag 15 oktober en zondag 18 oktober. De openingstijden zijn 11 uur – 17 uur. Bezoekers kunnen van tevoren een tijdslot reserveren via de website en eventueel hun kinderen aanmelden voor de workshops door een mail te sturen. Op deze manier is er de garantie dat er maximaal 30 bezoekers tegelijk in het gebouw zijn. Uiteraard gelden in het archeologiemuseum de algemene corona-regels, zoals de 1,5 meter afstand, handen desinfecteren en thuisblijven bij klachten. Ook adviseert Huis van Hilde bezoekers een mondkapje te dragen tijdens hun bezoek.

Programma  herfstvakantie (11 t/m 18 oktober 2020):

  • Minecraft – Workshop ‘Bouw een bunker’: dinsdag 13 en woensdag 14 oktober om 11 uur en 14.30 uur.
  • Aardappelstempel – Workshop: donderdag 15 en zondag 18 oktober om 14 uur.
  • Dagelijks gratis rondleidingen om 12 uur en 14.30 uur.
  •  Pop-Up Kunstbunker in het dorp (Dorpsstraat 58), do, vrij, za en zo van 11 – 17 uur.
  • Gratis speurtocht.
  • AcheoHotspot, dagelijks van 13 -16 uur.
  • ArcheoGame, doorlopend.
  • Interactieve zandbak, doorlopend.
  • AcheoLab, doorlopend.

 

Meer informatie: https://www.huisvanhilde.nl/events/herfstvakantie-in-huis-van-hilde/

 

Publicatiedatum: 07/10/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.