Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Herfstvakantie in het Frans Hals Museum

In de herfstvakantie is er weer veel leuks te doen voor kinderen in locatie HOF (Groot Heiligland). Doe bijvoorbeeld mee met de kindertour vol verhalen en leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen én naar elkaar. Of maak een portret in de stijl van Frans Hals tijdens de schilderworkshop. Gluur naar binnen in het poppenhuis en ga zelf op ontdekking met de vernieuwde speurtocht.

Op ontdekking in het museum

In de herfstvakantie kun je meedoen met de kindertour of de schilderworkshop in het Frans Hals Museum. Ontdek tijdens de kindertour verhalen en doe mee met leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen en naar elkaar. En bekijk het museum ook eens ondersteboven. Of leer schilderen met de ‘losse toets’ van de beroemde schilder Fans Hals bij de schilderworkshop.

Pak een speurtocht voordat je naar binnen loopt en ontdek de tentoonstelling Nieuwkomers en Haarlemse Helden. Andere Meesters. Het boekje staat vol leuke zoek-, kijk- en doe-opdrachten. En deel wat jij wilt doen in onze nieuwe tuin in Studio F.

Gluur naar binnen bij het 18e-eeuwse poppenhuis met wel duizend kleine voorwerpjes. Het poppenhuis heeft nu nieuwe verlichting waardoor je nog beter naar binnen kunt gluren.

Herfstvakantie. Foto: Frans Hals Museum.

Leuk voor thuis

Met deze kleurplaat komen de schutters van Frans Hals naar je toe. Kleur hem op je allermooist in, gebruik je eigen fantasie en maak de tekening zelf af. Kijk en vergelijk jouw kleuren met die van Frans Hals bij ‘Alle Schutterstukken’.

Ga zelf aan de slag en teken een kleurrijk portret van jezelf of een ander. In deze video geeft kunstenaar Jesse Strikwerda je tips & tricks om zelf een kleurrijk portret te tekenen. Of fotografeer jezelf op een andere manier. Kunstenaar Angela Tellier vertelt jou in een video hoe je een zelfportret kunt maken zonder de nadruk te leggen op je gezicht, bekijk hier de hele video. Via Facebook of Instagram kun je laten zien hoe jij jezelf anders fotografeert!

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 16/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.